SSL-KICKOFF: HERRAR
Foto: Per Wiklund
SSL Herr-kickoff 2021/22

Plats 1: Falun - "Galante kommer göra fler mål än någonsin"

Utmaningen: Alexander Galante Carlström vinner INTE skytteligan för åttonde året i rad! "Ett helt sjukt påstående"

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Henrik Janssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 1: Falun.


IBF Falun

Bildades: 1993

Antal säsonger i högsta serien: 17

Debut i högsta serien: 2004/05

Arena: Guide Arena

SM-medaljer: 6 guld, 2 silver, 3 brons



Henrik Jansson om Falun: Jag kan inte se hur Falun ska kunna misslyckas med att vinna serien med det här laget. Kan heller inte se att det någonsin har funnits ett bättre innebandylag i Sverige på pappret. Det enda som skulle kunna göra att Falun inte vinner serien är att det inte klaffar med nya tränaren Nicklas Hedstål, att han inte får med sig gruppen eller att det införs ett nytt spelsystem som inte klaffar. Men Hedstål har ett minst sagt angenämt problem att formera sina femmor. Falun ska vinna serien med god marginal i år.


Snabbfrågor till tränaren Nicklas Hedstål

Vad är det för Falun vi kommer få se i år med dig som tränare, blir det några förändringar som publiken kan hålla utkik efter?

– Ja, det är klart att alla tränare har sitt sätt att vilja spela. Det blir lite förändringar mot förra året, utan att säga för mycket. Man kan säga att vi jobbar mycket med att bli bättre i alla delar av spelet. Bättre presspel, spel med boll, återerövring, special teams, bli bättre fysiskt. Alla bitar jobbar vi med kontinuerligt. 

Vad tycker du om lagbygget?

– Det är jätteintressant. Vi har många bra och olika karaktärer i gruppen som varit med länge och vunnit en hel del. Några nya, unga och fräscha spelare har kommit in. Vi har en bra struktur på ålder. Det känns jättespännande och jättebra. Vi har alla ingredienser vi behöver för att prestera på den nivå som vi vill.

Har du den bästa truppen som ett svenskt klubblag någonsin har haft?

– Jag vet inte, vi har en väldigt bra trupp i alla fall. Andra får göra den bedömningen och sätta det epitetet. Jag skulle i alla fall inte vilja byta med något annat lag, om man säger så. Jag är jättenöjd med truppen och ser stor utvecklingspotential. 


Galante kommer inte vinna skytteligan!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Alexander Galante Carlström har vunnit skytteligan i SSL sju år i rad. En helt vansinnig bedrift. Men han har aldrig gjort det utan Thomas Brottman som tränare. Nu påstår vi att sviten kommer brytas - det blir ingen åttonde raka skytteligatitel.

Nicklas Hedståls reaktion:

- Det är ju ett helt sjukt påstående. Det stämmer såklart inte. Det kommer han göra. Han kommer göra fler mål än någonsin. Det har vi kommit överens om, han och jag.


Silly season

Klara in

Nicklas Hedstål, tränare (Zug)

Emil Nilsen, back (Jönköping)

Linus Holmgren, center (Dalen)

Magnus Jansson, back (AIK)

Christian Wagneryd, ass tränare

August Bergkvist, center (LI20)

Klara ut

Thomas Brottman, tränare (Sveriges herrlandslag)

Johan Fahlström, back (slutar)

Max Sjöman, back (Sirius)

Eric Björk, ass tränare

Patrik Rokka, back/center (Sirius)

Marcus Nalén, center/forward (Borlänge)

Jonas Adriansson, back/center (Hälsinggårdens AIK)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: