EN VECKA KVAR TILL SSL-PREMIÄR
Foton: Hannu Högberg & Tomas Brandt Wangel
SSL Dam-kickoff 2021/22

Plats 4: Sirius - "Hon är ett monster på planen"

Utmaningen till Sirius: Amanda Delgado Johansson ska göra 50 poäng i grundserien!

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Christian Svenssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 4: Sirius.


Sirius

Bildades: 2017 (tidigare FBC Uppsala som grundades 2009)

Antal säsonger i högsta serien: 8 (4 som Sirius och 4 som FBC Uppsala)

Debut i högsta serien: 2013/14

Arena: IFU Arena

SM-medaljer: 0


Christian Svensson om Sirius: Förra säsongens stora överraskning tog jättekliv framåt i sin utveckling och stod för en riktig succésäsong som tyvärr fick ett lite vemodigt avslut då de inte riktigt kunde fortsätta leverera i slutspelet efter ett par skador. Men herrejävlar vilken silly upplänningarna har gjort under sommaren. Tre världsspelare från Schweiz, DJ från Thoren, Elsa Frisk från Mora, samt att man får behålla succélånen Rebecka Jansson och Sara Attermo. Sportchef Orebrandt har verkligen levererat i världsklass och nu är det upp till laget att leva upp till förväntningarna. Kommer man inte som sämst fyra kommer fiaskorubrikerna att dugga tätt. Men Sirius lever på sina snabba omställningar så när det möter de sämre lagen och ska vara spelförande kan de få problem. Sirius kommer spela grymt bra mot topplagen men mot de sämre lagen kommer man tappa några poäng. 


Snabbfrågor med tränaren Marko Palosaari

Hur bra är Sirius i år om du jämför med förra året?

– På pappret ska vi vara bättre i år än förra året. Sedan gäller det att få ihop det, i fjol fick vi ut maximalt under stora delar av säsongen. Lite bensintorsk mot slutet men överlag fick vi ut maximalt. Vi har fått in några toppspelare, så vi ska vara bättre än förra året.

Du blev Årets tränare förra säsongen, vad tror du kommer krävas för att få den utmärkelsen även i år?

– Det känns som att vi blivit hajpade redan innan den här säsongen utan att göra så mycket. Så det blir väl svårt, vi måste göra något väldigt bra och kanske sluta topp 2 för att vara i närheten, och sedan gå vidare i slutspelet. Men det blir nog svårt att bli Årets tränare igen.

Ni har beskrivits mycket som ett kontringslag, kommer ni ändra på det i år?

– Kontringar är en del av spelet, det gäller att vinna bollen så högt upp som möjligt på planen. Vi vill utveckla oss och ha långa anfall och göra mål även på det sättet. Där ser vi utvecklingspotential med de nya spelarna. Men kontringar är en naturlig del av spelet och vi vill fortsätta vara bra på det också.


Amanda Delgado Johansson ska göra 50 poäng!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Amanda Delgado Johansson, nyförvärvet från mästarna Thorengruppen, är tillbaka i Uppsala och väntas få en större roll i Sirius. En gång i karriären har hon lyckats göra 50 poäng på en SSL-säsong i grundserien, annars har hon legat mellan 40 och 50 poäng flera (fem) gånger. Nu tycker vi att man ska kunna kräva 50 poäng av ”DJ” 2021/22.

Tränaren Marko Palosaaris reaktion: 

– Hon kommer ges möjlighet att göra 50 poäng åtminstone. Av det man har sett på försäsongen så är hon riktigt bra, det går inte att komma ifrån. Jag tror att hon kommer ha en mer framträdande roll hos oss än hon kanske hade i Thoren. Hon är vältränad och kommer få mycket speltid. Hon är ett monster på planen och kommer göra en bra säsong, det är jag övertygad om.


Silly season

Klara in

Michelle Wiki, forward (UHC Kloten-Dietlikon Jets)

Rebecka Jansson, forward (Telge)

Tanja Stella, back (Kloten-Dietlikon Jets)

Chiara Gredig, back (Piranha Chur)

Elsa Frisk, back (Sirius)

Amanda Delgado Johansson, forward (Thorengruppen)

Sara Attermo, forward (Täby)

Klara ut

Johanna Homi, forward (Classic)

Isabell Balzano, back (Åkersberga, tillbaka efter lån)

Tuulia Aho, forward (Thorengruppen)

Selma Frykholm, back/forward (Storvreta)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: