EN VECKA KVAR TILL SSL-PREMIÄR
Foton: Per Wiklund
SSL Dam-kickoff 2021/22

Plats 7: Malmö - "Det gör att Ellen blir bättre"

Utmaningen till Malmö: Premiärsviten och förlustsviten mot Pixbo håller i sig!

IDAG: Innebandymagazinets SSL-kickoff! Nytt lag i fokus varje timme mellan klockan 08.00 och 21.00. Lagen presenteras i ordning efter experten Christian Svenssons tabelltips, nedifrån och upp. Plats 7: Malmö.


Malmö

Bildades: 2007

Antal säsonger i högsta serien: 6

Debut i högsta serien: 2015/16

Arena: Baltiska Hallen

SM-medaljer: 0


Christian Svensson om Malmö: Malmö hade en väldigt konstig säsong senast där man inledde uselt men spelade upp sig efter jul. Till i år kommer man inte bära något favorittryck och förväntningarna kommer vara mindre vilket talar för att de kommer göra en stabilare säsong. Har gått lite minus under Silly season och fortsätter att värva spelare från utlandet som kan bli både fisk, fågel eller mittemellan. Min känsla är dock att laget totalt blir lite mer än mittemellan. 


Snabbfrågor med tränaren Mikael Jeppsson

Vad talar för att Malmö kommer vara bättre den här säsongen jämfört med förra?

– Jag tycker att vi är bättre tränade, gruppen är mer satt, och jag tycker vi har fått bra respons på de förändringar som vi försöker implementera i vårt spel. Vi har fått positiva resultat på det och spelarna anammar och köper det. Sedan får vi se hur det håller när serien väl drar igång. 

Vad är det för nytt som ni vill implementera?

– Nytt och nytt, för innebandyn är det inget nytt. Men vi har gått ifrån vissa försvarsbitar som vi traditionellt har jobbat efter och springer kanske lite mer, och försöker skapa fler aktioner i spelet. De flesta har sett våra matcher så det är inga hemligheter ändå, men vi har lyft försvarsspelet, sedan behöver man inte göra det i 60 minuter och det finns ju såklart motståndare som gör grejer också.

Ni fortsätter att värva spelare från utlandet och det är några namn som är utmanande att uttala. Har du lärt dig säga Esters efternamn? 

– Jeyabalasingam (Jeppsson sa det hur naturligt som helst, vi lovar). 

– Inga problem. Det klingar bra. ”Jejja” kallar vi henne.

Hur mycket engelska blir det på träningarna?

– Det blir nästan uteslutande engelska. Sedan blir det kanske lite svengelska också, vi försöker ta de klassiska innebandytermerna på svenska. Jag tycker det är viktigt at man lär sig det. Vi har jättemånga i laget som är duktiga på att förklara övningar i efterhand på engelska också och vi är ganska vana vid det. Jag tror också att vi vinner mycket på det som grupp, det har gjort att vi har en bra kommunikation. Alla pratar med alla och vet att det är viktigt att vi lär oss kommunicera. Så att vi värvat utländska spelare tror jag har lett till att vi kommunicerar bättre och blir mer öppen som grupp. Jag ser en stor vinning i det.

Ellen Rasmussen har länge varit er viktigaste spelare och ni har varit väldigt beroende av henne, tycker du att uppbackningen till henne har blivit bättre nu?

– Det är klart att vi spelmässigt har varit mycket beroende av Ellen genom åren, med sina poäng och vad hon gör på planen. Men jag vill påstå att hon är ännu viktigare för oss i andra delar. Hennes ledarskap, där hon växer med uppgiften för varje säsong, och att hon är en klubbikon med starkt Malmöhjärta. Sedan tycker jag definitivt hon har bättre uppbackning nu och har haft det senaste åren också. Ekström kom in och gjorde en succésäsong, Gämperli har gått starkt, och det gör också att Ellen blir bättre. Hon älskar att tävla. Tar vi in fler spelare som är bra så blir hon också ännu bättre.


Sviterna håller i sig!

Innebandymagazinet ger alla SSL-lag en utmaning inför säsongen. Malmö har aldrig vunnit en premiärmatch i SSL. Nu möter man dessutom Pixbo Wallenstam i första matchen, ett lag man aldrig besegrat i SSL. Vi tror att både premiärsviten och förlustsviten mot Pixbo håller i sig den här säsongen.

Mikael Jeppsson:

– Vi möter Pixbo redan på onsdag i Svenska cupen så det blir bäst av två mot Pixbo och vi får gratis scouting inför SSL-premiären. Men historiskt har Pixbo varit det svåraste laget för oss att skapa målchanser mot. När Sara Hjorting försvann så tänkte man att nu blir det bättre, men då kom Lara Heini och gjorde det bra. Samma när Stephanie Boberg försvann, det är alltid någon annan som tar över. Det är en lagmaskin. Men att vi inte har vunnit mot dem betyder inte mer än att vi inte har gjort fler mål än dem. 


Silly season

Klara in

Ester Jeyabalasingam, center (Red Ants Rychenberg Winterthur)

Iida Mettälä, back (Loisto)

Laura De Fries, forward (Fredrikshamn)

Denisa Kotzurová, center (FBC Ostrava)

Pontus Kozan, assisterande tränare (Bjärreds IBK JAS)

Klara ut

Andrea Gämperli, center (Kloten-Dietlikon Jets)

Elin Johansson, forward (flyttar till Kalmar)

Inka Lampinen, back (flyttar hem till Finland)

Johanna Ejdelind, forward (Jönköping)


Truppen - betyg på alla spelare

LÄS VIDARE MED PLUS
Innebandymagazinet Plus
89 kr / mån
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Betalas månadsvis utan bindningstid
Förnyas automatiskt
Innebandymagazinet Plus
799 kr / år
Tillgång till allt material på Innebandymagazinet.se
Förnyas automatiskt
Den här artikeln handlar om: