herrlandslaget
Det var bitvis grinigt när Finland och Sverige gjorde upp i helgen som gick.
Foto: Salibandy.fi
Landslaget

Kim Nilsson: Därför tog Sverige revansch mot Finland

ANNONS

Svenska superstjärnan berättar om landslagshelgen där Sverige slog Finland två gånger om.

Efter två närmast förnedrande förluster mot Finland – sett till motstånd och resultat – i mitten av augusti sökte Sverige revansch i helgens Finnkamp. Man hade gjort några ändringar i truppen, bland annat hade Hampus Ahrén fått plats igen efter sin uppmärksammade petning. Även världens bästa spelare 2021, Kim Nilsson, fanns med igen. Forwarden lämnade återbud till landskamperna men med honom på planen vann Sverige igen – dessutom dubbelt upp. Den första matchen slutade 4-3 och den andra 4-1.

– Det var två ganska olika helger. Första helgen hade man mer folk som inte har varit i landslaget så mycket. Vid senaste tillfället i Finnkampen så hade vi ett mer rutinerat lag. Det är det som är skillnaden. Sedan tar det tid att sätta ett nytt spelsystem och komma in i alla tankesätt som man jobbar med, men jag tycker det var utvecklande och vi fick bättre svar i andra omgången nu, säger Kim Nilsson till Innebandymagazinet.

Finland-Sverige 1-4

Första perioden

1-0 (03.30) Juha Kivilehto (Mikko Leikkanen)
1-1 (04.26) Kim Nilsson (Emil Nilsen)

Andra perioden
1-2 (05.39) Johan Samuelsson (Kim Nilsson)

Tredje perioden
1-3 (00.52) Emil Nilsen (Kim Nilsson)
1-4 (05.46) Ludwig Persson (Linus Nordgren)

Finland-Sverige 3-4

Första perioden
0-1 (05.29) Albin Sjögren (Carl Kostov-Bredberg)
0-2 (09.46) Emil Johansson (Hampus Ahrén)
0-3 (16.38) Rasmus Enström (Alexander Galante Carlström)

Andra perioden
1-3 (06.03) Sami Johansson (Lauri Kapanen)
1-4 (07.42) Albin Sjögren (Hampus Ahrén)
2-4 (17.40) Justus Kainulainen (Tatu Väänänen)

Tredje perioden
3-4 (07.55) Mikko Hautaniemi (Tatu Väänänen)

Är Finland favoriter till VM?

– Ja, det vore konstigt om de inte är det. De är regerande världsmästare och spelar på hemmaplan. De kommer ha publiken i ryggen. Så det vore konstigt om de inte var favoriter, kan jag tycka. Men jag tycker också att vi har mer kvalité i svenska laget, bättre spelare när vi kommer upp i vår topp, om man jämför på alla positioner. Men finnar är finnar och de ger sig aldrig, men det ska inte vi heller göra.

Hur bra är Kim Nilsson i år?

– Han är ett år äldre. Väldigt motiverad. Det blir en spännande säsong och man känner revanschlust efter två lustiga säsonger med covid. Men i Kalmarsund har vi kunnat jobba relativt hårt och utvecklas ändå utan publik. Sedan stundar VM i december och där har vi revansch att utkräva, jag fick en skön känsla i helgen och är väldigt motiverad.


Galante: "Svensk innebandy är fortfarande betydligt bättre"

Alexander Galante Carlström om Sveriges storförluster mot Finland: "Vi har bättre spelare, det gäller bara att få till det"

Den här artikeln handlar om: