jas-premiär
Hugo Nilsson.
Foto: Christofer Broberg
Juniorallsvenskan

Lägger över pressen på motståndet: "Bör vinna utan problem"

ANNONS

Uppsnack inför kvällens JAS-derby som kickstartar innebandysäsongens serieverksamhet.

Idag spelas den allra första seriematchen säsongen 2021/22 och det är ett stekhett Örebroderby i herrarnas JAS Grupp C. Det är Lillån IBK Ungdom som tar emot Örebro SK Ungdom.

- Det är väldigt kul att innebandyn är igång igen, det har varit rätt tomt i vardagen när man inte fått åka till hallen och träffa polarna. Nu känns det som att man är tillbaka i de gamla vanorna man haft hela livet, med träningar och matcher varje vecka, säger Örebros lagkapten Hugo Nilsson till Innebandymagazinet.

Nio lag gör upp om de fyra play off-platserna i grupp C och de är: Hagfors/Edebäck, Örebro/köping, Lockerud Mariestad, Karlskoga, Karlstad, Lillån, Skoghalls, Västerås och Örebro SK.  

- Känslan kring gruppen är att det finns tre lag som kommer slåss i toppen. Dessa är Lillån, Karlstad och Västerås. Min känsla är att Lillån är klara favoriter och de bör helt enkelt vinna serien utan några större problem. De har en väldig bredd med en sjukt stor akademi och när de dessutom plockade en av seriens enligt mig bästa spelare från oss, Jakob Sandberg så ska de ha favoritskapet.

- I övrigt så tror jag att gruppen kommer bli ett riktigt getingbo, där alla lag kan slå alla och kampen om fjärde platsen kommer bli ruggigt tajt. Måste i övrigt tillägga att det är tråkigt att Örebro nu bara har ett lag som kan gå riktigt långt i ett slutspel.

Har ni tappat många spelare till Lillån inför säsongen?

- Sex stycken tror jag och sen innan David Söderqvist också. Sen om alla får vara med idag vet jag inte, eftersom de har runt 57 spelare i akademin. Så det är många föreningar som tappat spelare dit. 

Du målar upp de andra lagen som stora favoriter men vad har ni för målsättning då?

- Vi ska vara ett av de lagen som slåss om den sista slutspelsplatsen, vi har fått in seriens kanske bästa målvakt i form av Måns Goullu vilket är skönt. Så förhoppningsvis kan vi vara ett stabilt lag som bjuder på en del skrällar.

När det kommer till lagkaptenens personliga målsättning kommande säsong så är den lite speciell och innehåller en match i matchen mot en spelare i dagens motståndarlag.

- Min egen målsättning är att jag ska försöka nypa en ordinarie plats i Herr1an-laget och försöka bidra med så mycket jag kan i JAS-laget. Jag är ingen poängspelare direkt, men så länge jag gör mer poäng än min polare Herman Svedberg i Lillån så är jag nöjd.

När två lag från samma stad möter varandra så brukar ju alla känna alla och en stor rivalitet finns mellan de båda lagen. Så har det även varit i detta fall förut men inte längre enligt kaptenen.

- Jag skulle nog säga att det knappt finns någon rivalitet mellan lagen numera. Lillån har ju plockat de flesta spelarna som finns att tillgå vilket såklart är kul för dem, nackdelen blir ju att det tar bort hela känslan med att spela derbyn. Vårt 03-gäng har alltid haft roliga och jämna duster mot Lillån och förut har derbyna varit de roligaste matcherna att spela. Nu när många av våra tongivande spelare numera bär gröna dräkter så kommer det inte bli lika mycket att spela för. Skönt dock att slippa favoritskapet, det är konstigt om inte Lillån är klasser bättre än oss nu.

Inför premiären så råder det inga tvivel om vem Nilsson vill lägga favoritskapet på men Örebros målsättning innehöll ju att bjuda på lite skrällar så vem vet, kanske blir det en skräll direkt i grupp C i säsongens första match. 

- För att vinna måste vi täcka mer skott än vi gjort någonsin och försöka sätta stopp för Lillåns spetsspelare, det blir dock svårt då de nu bara har klasslirare. Vi går in med inställningen att vi kan göra ett bra resultat och så länge vi sätter försvarsspelet så kan den planen gå i lås. Vi får låta Malte Eriksson ha mycket boll bara, då löser sig det mesta då han har överlägset mest talang i serien. I övrigt får vi bara gå in och spela med mycket hjärta för klubben, stoltheten är alltid det viktigaste.  



Galante: "Svensk innebandy är fortfarande betydligt bättre"

Alexander Galante Carlström om Sveriges storförluster mot Finland: "Vi har bättre spelare, det gäller bara att få till det"

Den här artikeln handlar om: