Foto: GIF Fighters
#ibsilly

Fd SSL-spelare klar för comeback utomlands

ANNONS

Norsk innebandy får en ny attraktion till kommande säsong.

Redan om 17-åring debuterade Moa Bernvid i Svenska Superligan med Warberg IC men efter debutsäsongen så var olyckan framme och hon drog av ena korsbandet och missade hela säsongen 18/19. När hon var återställd för spel igen så gjorde hon comeback i Allsvenskan och Lindome IBK som hon lämnande för Warberg. 

Men till kommande säsong lämnar Bernvid Lindome igen och denna gången är det för att spela i norska Elitserien med Gjelleråsen IF, eller GIF Fighters som de kallas i Norge. 

-  Jag hade kontakt med olika klubbar i Norge, men valde Gjelleråsen för jag tyckte det gav mig det bästa intrycket och verkar vara ett härligt gäng med spelare. Jag hoppas kunna bidra med bra energi och positivitet, samt mina styrkor på plan och rutin, säger Bernvid till lagets hemsida.  

GIF Fighters tränas av svensken Jonas Boväng som säger så här till Innebandymagazinet om sitt nyförvärv:

- Vi får en offensiv forward. Bra erfarenhet från att spela viktiga matcher på SM-nivå på juniorsidan, och en säsong i SSL och säsonger i Allsvenskan. Nu handlar det om tålamod och tid då hon inte spelat på över 1 år. Detta är en spelare som kommer höja vår nivå i vårt spel, och kunna bidra och lyfta övriga spelare. Detta är ett steg ytterligare att vi som klubb i Norge både på herr och dam bygger något hållbart där vi fortsätter bygga sten för sten, och jobbar med att ha rätta spelare i den processen. 




TV: Förbundskaptenen: Därför bör Finland vara favoriter

Camilla Granelid om de andra toppnationerna i VM: "Tuffa matcher"

Den här artikeln handlar om: