#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Svenska mästarna har äntligen hittat ny tränare

ANNONS

Med 25 dagar kvar till seriepremiären presenterar Team Thorengruppen lagets tränarstab.

För lite drygt en vecka sedan skrev vi att Svenska Mästarna Team Thorengruppen saknade tränare med endast en månad kvar till seriepremiären. Sportchef Jocke Sjöström sa då till Innebandymagazinet att det fanns en stab som håller i grejerna på träningarna och att man låg i slutförhandlingar. Nu är förhandlingarna över och det blir sportchefen själv som blir matchcoach tillsammans med Daniel Jernberg som blir huvudtränare samt Jernbergs bror André som assisterande.  

- Det är en ära att få träna det här laget. Kvaliteten som finns i laget finns nog inte på något annat ställe i daminnebandy-världen. De är engagerade och lyhörda och de känns jättekul. Vinner man serien och SM-guld så är det svårt att kräva så mycket mer, men för mig som kom in känns det kul att det finns saker att utveckla i spelet. Det är väldigt inspirerande att få jobba med spelarna, många är topp tio i världen, men det är också många lite yngre med mycket talang som kommer underifrån som man vill hjälpa i karriären, säger Jernberg till lagets hemsida

Sjöström om Jernberg:

- "Dille" har varit huvudspåret som huvudtränare hela tiden, sen har det varit en liten längre process för att hitta en helheltslösning. Vi har inte haft någon dialog med någon annan tränare jag har hela tiden haft tron på att det skulle lösa sig med honom. Han är extremt kompetent och erfaren. Det känns spännande att han har varit borta från daminnebandyn länge och jag tror att det kan bli en nytändning för honom att ta över dem. Han vill växla upp och spela ännu mer offensiv innebandy och där finns redan en jättebra grund i laget som ledde till guld i fjol och jag tror att det han vill göra blir en nytändning för spelarna också. 


Team Thorengruppens Silly Season

Klara in

My Kippilä, back (Mora)

Nellie Öhgren, center (RIG Umeå)

Mathilda Ekenlinde, back (Nacka)

Tuulia Aho, forward (Sirius)

Daniel Jernberg, huvudtränare

Jocke Sjöström, matchcoach

André Jernberg, assisterande tränare

Klara ut

Ida Waern, back (Falun)

Amanda Delgado Johansson, forward (Sirius)

Christoffer Suominen, tränare



TV: Sirius nyförvärv bjöd på magisk underhållning

Sirius båda nyförvärv Amanda Delgado Johansson och Michelle Wiki verkar ha hittat den där speciella kemin tillsammans.

Den här artikeln handlar om: