LANDSLAGET
Foto: Albin Skur
Landslaget

Avslöjar: Kevin Haglund uttagen i landslaget igen

ANNONS

Kalmarsundsforwarden med i landslagstruppen som presenteras imorgon: "VM är ett jättestort mål"

När nya förbundskaptenerna Niklas Nordén och Thomas Brottman tog ut sin första landslagstrupp på 41 spelare i slutet av förra året saknades Kalmarsundsforwarden Kevin Haglund. Men efter en stark avslutning på säsongen slog sig 23-åringen in och fick A-landslagsdebutera på lägret i Västerås i maj. 

Nu kan Innebandymagazinet avslöja att Kevin Haglund får fortsatt förtroende i blågult. Han finns med i den landslagstrupp som presenteras imorgon och som ska iväg på läger i finska Eerikkilä 11-15 augusti. Då ska det också spelas dubbla landskamper mot Finland.

– Det känns såklart väldigt bra. Det är ett mål som man har haft nu, att komma med i nästa steg. Det ska bli väldigt roligt att få spela riktiga landskamper också, säger Kevin Haglund till Innebandymagazinet.

Hur tycker du att det gick för dig på lägret senast?

– Helt okej. Det var mycket nytt. Jag var ju med i U19-VM och har lite koll på hur det fungerar runtomkring i landslagssammanhang, men det var fösta A-samlingen, nytt spelsystem och så vidare. Men jag kände att jag kom in i det mer och mer. Det kanske inte var en 100-procentig insats men jag tycker ändå att det blev bättre och bättre.

Var det stor skillnad innebandymässigt att få spela med så bra spelare?

– Ja, det är klart. Man måste vara påkopplad hela tiden, det går inte att slappna av som man kanske kan göra i en SSL-match när man möter något lite sämre lag, då har man någon extra sekund med bollen men det här man inte här, man behöver steppa upp och vara på tå.

Hur stort mål är VM i december för dig?

– Det är ett jättestort mål såklart. Det har alltid varit ett mål att ta sig till landslaget. När jag inte var med i 41-mannatruppen i början så kändes VM ganska långt ifrån, men nu är vi ändå nere på 20 spelare och då är det klart man inser att chansen är ganska stor. 


Landslagets förberedelser inför VM

11-15 augusti – läger samt landskamper mot Finland i Eerikkilä, Finland

12 augusti 17.00 Finland-Sverige

13 augusti 17.00 Finland-Sverige

2-5 september – Finnkampen i Vantaa och Lahtis, Finland 

4 september 16.00 Finland-Sverige, Vantaa

5 september 15.00 Finland-Sverige, Lahtis

13-17 oktober – Euro Floorball Tour i Pilzen, Tjeckien

19-22 november – VM-läger

30 november-12 december – VM i Helsingfors, Finland


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Den här artikeln handlar om: