Foto: fristadgoif.se
Landet runt

Här utbildas juniorlaget i hjärt- och lungräddning

ANNONS

Efter fotbollsstjärnan Christian Eriksens hjärtstopp - fokus på HLR-utbildning: "Det är väl värt att lägga några timmar på detta"

När Danmarks fotbollsspelare i landslaget, Christian Eriksen, fick hjärtstopp och föll ihop mitt under en EM-match så chockades en hel värld, och påminner om vikten av att kunna hjälpa till och veta vad man ska göra när och om det skulle uppstå någon liknande situation igen.

Det här har Fristad/Rydboholms juniorlag tagit fasta på. I söndags fick laget en utbildning i HLR (hjärt- och lungräddning) samt Första Hjälpen och gick även igenom hur en hjärtstartare fungerar. Föreläsaren och utbildningsansvarig var Peter Axelsson.

– Det är fantastiskt kul att se att HJ JAS gruppen i Fristad GoIF/ Rydboholms SK ser även detta som en viktig del av idrotten och livet. Att vara utbildad på rätt sätt och fått rätt kunskap med sig är viktigt, säger Axelsson till klubbens hemsida

Man gick även igenom olika åtgärder för hur man kan agera om det skulle uppstå situationer kring exempelvis lårkakor, diabetes, epilepsi och astma.

– Peter var en fantastisk inspirerande och kunnig person att lyssna till och han ledde passet på ett mycket utvecklande och tydligt sätt. Att alla fick prova olika delar, även om det var saker vi inte kunde göra pga coronarestriktioner, var både givande och roligt. Kan verkligen rekommendera våra egna sponsorers företag att höra av sig till honom för kurser i HLR men även andra intressenter där ute. Det är väl värt att lägga några timmar på detta, säger lagets tränare Micael Svensson. 


TV: "Folk kallade oss dumma i huvudet"

Kasper Hedlund om Mullsjös magiska resa till toppen: "Det kanske inte alla vet om"

Den här artikeln handlar om: