Internationellt
Foto: Per Wiklund
Internationellt

Stor profil i Tjeckien lägger klubban på hyllan

ANNONS

Tomáš Sladký satsar nu fullt på tränarkarriären: "Höga ambitioner"

Tomáš Sladký, född 1986, har under lång tid varit en av Tjeckiens bästa innebandyspelare. Mellan 2006 och 2016 deltog forwarden i sex VM-turneringar och gjorde 21 mål och 9 assists. På klubbnivå har han spelat både i Sverige, Finland, Schweiz och Tjeckien, de senaste fyra åren i 1.SC TEMPISH Vítkovice. På svensk mark spelade han i SSL med Warberg samt i Allsvenskan med Lerum och Alingsås säsongerna 2015/16 och 2016/17.

– Det känns konstigt att sluta spela innebandy, fortfarande känner jag en stor passion för att spela. Men tiden flyger och nu är det dags att vända blad, säger Tomáš Sladký till Innebandymagazinet.

Bästa minnena från karriären?

– Jag är glad att jag har haft en så lång karriär med så många minnen, fylld av framgångar och även motgångar. Självklart kommer jag att minnas mina framgångar med klubblagen och landslagen. Det är väldigt svårt att bara peka ut en sak. 

Vad händer nu?

– Jag kommer att fortsätta min tränarkarriär. Vid sidan av att spela innebandy har jag tränat ungdomslag i tio år. Så den enda skillnaden är att jag kommer att ha mer energi för det nu. Jag har just flyttat till Schweiz, där jag kommer att starta min första officiella säsong som tränare i Chur Unihockey. Mina ambitioner är ganska höga, så vi får se vad som kommer att hända i framtiden.


TV: "Han KAN blåsa, men han kan inte blåsa"

Mullsjös Kasper Hedlund om utvisningen som blev säsongens största snackis.

Den här artikeln handlar om: