#ibsilly
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan norra

Han blir AIK:s nästa nyförvärv: "Precis det vi söker"

ANNONS

AIK gör sin femte värvning för säsongen – talangfull 04:a plockas in från Herr1an.

Allsvenska AIK fortsätter värva ungt. De två senaste nyförvärven, Emil Mattsson och Kim Guilotte, är födda 2003 respektive 2004, och nu plockar man in ytterligare en talangfull spelare.

Det handlar om 04:an Jonas Rosén som följer med nya AIK-tränaren Magnus Jäderlund från Rosersbergs IK, ett lag som spelade i Herr1an förra säsongen men som nu är ledlagt. 

Säsongen som gick blev Roséns första på seniornivå, men den blev bara fyra matcher kort och resulterade i två assist för den offensiva backen. AIK skriver också att han kommer representera Uppsala i SDF-SM senare i år. 

- Jonas är kreativ, snabb, intensiv och kan växla tempo i spelet, precis det AIK söker, säger Magnus Jäderlund till AIK:s Instagram-sida.

Vid sidan av den talangfulla trion har AIK också värvat in den mer etablerade duon Oskar Hagberg (AIK) och Daniel Ring (Höllviken).


TV: "Blir en väldigt speciell säsong, säkert mer speciell än förra"

Produkttillverkaren Unihocs Johan Jihde om hur deras verksamhet påverkas av coronapandemin.

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Storseger för Storvreta borta mot AIK

Den här artikeln handlar om: