#ibsilly
Ellen Rasmussen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Ellen Rasmussens beslut – här spelar hon nästa säsong

ANNONS

Drömbeskedet för Malmö: Storstjärnan skriver på nytt kontrakt.

Ellen Rasmussen har sedan sin första säsong i SSL 2015/16, där hon blev utsedd till Årets Rookie, gått och blivit en av svensk innebandys allra största stjärnor. Det har blivit 310 grundseriepoäng i Malmö-tröjan på bara 154 matcher.

Forwarden har det sjunde bästa poängsnittet i Superligans historia bland de som spelat hundra matcher eller fler, och sedan hennes debutsäsong är det bara Anna Wijk och Moa Tschöp som gjort fler poäng i SSL.

Rasmussen en självklar drömvärvning för samtliga lag men hon har vid flera tillfällen bedyrat sin kärlek för Malmö FBC och sagt att hon vill stanna karriären ut. Nu genomförs nästa steg i den drömmen då klubben meddelar att hon skrivit på ett nytt kontrakt.

- Om vi bortser ifrån det spelmässiga där Ellen såklart är enormt viktig för laget såväl offensivt som defensivt så vill jag lyfta hennes ledaregenskaper lite extra. Ellen växer för var säsong i rollen som lagkapten och bidrar starkt till lagets fina sammanhållning, säger Malmös tränare Mikael Jeppsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

- Ellens driv att utvecklas smittar av sig på hela hennes omgivning och hennes hjärta för klubben är utmärkande för klubbens värdegrund vi kommunicerar med ”fbcfamiljen”. Att Ellen såväl internt som utåt sett är väldigt tydlig med att hon trivs och mår bra i Malmö skapar såklart en intern trygghet när det kommer till att bygga laget. Men det formella ska ju ändå på plats och vi därför väldigt stolta över att Ellen har förlängt sitt avtal. För mig är Ellen världens bästa spelare och det kommer hon att visa såväl i Malmö som i landslaget under lång tid framöver.

Övriga meriter inkluderar bland annat två VM-guld med Sverige samt titeln som Årets Spelare och Årets Forward 2019/20

Den här artikeln handlar om: