#ibsilly-svepet
Johanna Johansson.
Foto: Helmuth Subiabre
#ibsilly

#Ibsilly-svepet: Senaste nytt i innebandy-Sverige

ANNONS

Dagens silly-svep innehåller bland annat svenskar som blir tränare i Norge, trotjänare som säger adjö och en 00:a som får chansen i Allsvenskan.

Allsvenska Lillån värvar en och tappar två. Man hämtar in 00:an Erik Nilsson från FBC Nyköping i Herr1an, en spelare som gjorde 37 poäng i samma serie för 2019/20, då i KAIS Moras tröja. Nilsson kan spela både center och forward. Samtidigt så tackar man av den unga duon Victor Ström och Emil Johannes.

***

Ett annat lag som både värvar och tappar spelare är SSL-laget Nacka Wallenstam. Schweiziskan Nadia Cattaneo, som har landslagsmeriter, lånades in mitt under årets säsong och värvas nu permanent.

- Jag hade förmånen att träna Nadia ynka två matcher föregående säsong, mot JIK hemma och Rönnby borta och är otroligt imponerad av Nadias professionalitet, mognad och innebandykunskaper. Av den anledningen är vi förstås mycket glada att få ha henne med på tåget från start, där hon får genomföra en försäsong med oss och komma bäst möjligt förberedd, säger tränaren Karl Andrén till klubbens hemsida.

Däremot nås man av det tråkiga beskedet att rutinerade målvakten Erika Stigulfsdotter väljer att sluta, detta för att ägna mer till till familjen.

***

Täbys herrallsvenska lag förstärker truppen med 02:an Jesper Jonsson, som kommer från numera nedlagda Rosersbergs IK i Herr1an. Hans senaste fulla säsong kom för två år sedan och då blev det 17 poäng på 19 matcher i Herr2an.

- Otroligt kul att Jesper väljer spel med Täby framöver! En irrationell forward som vi följt under en längre tid där vi är övertygade om att han kommer ställa till det för många försvarare i Allsvenskan kommande säsong. Täbypubliken kommer dessutom få se handleder av yttersta klass i K-Rauta Arena, säger Täbys sportchef Robin Andersson till klubbens hemsida. hemsida.

***

Storsatsande Herr1an-laget Partille, som bland annat värvat in superrutinerade duon Rikard Eriksson och Daniel Karlander, får en ny huvudtränare till kommande säsong. Det är Göteborgsprofilen Peter Hugosson som kommer leda laget ihop med Robert Bodén. Hugossons tränarkarriär inkluderar uppdrag i Stenungsund, Marstrand, Zenith, Backadalen och senast Lerums damer. Partille topptippades av Innebandymagazinets Henrik Jansson i den tidiga Herr1an-tippningen och Hugosson siktar på att slåss där uppe.

- Jag har tyvärr inte lika bra koll på serien just nu som Magget har men självklart med den truppen vi har så vill vi vara med att slåss om en kvalplats till våren, Men även om vi har fått in bra spelare så måste vi vara ödmjuka och göra vårt jobb. Laget före jaget, säger han till klubbens hemsida.

***

Nor 92, som låg jumbo den när den norska högstaligan (herr) avbröts tidigare i år (slutspel spelades senare), får en svensk tränarduo nästa säsong i form av Malcolm Schäfer och Robin Ek. Båda kommer från Hovslätt där de tränat Hovslätts JAS-damer.

***

För första gången på nio år så kommer Warberg att inleda en säsong utan klubbveteranen Johanna Johansson. När hon anslöt till det halländska laget (2012/13) så låg man i andradivisionen, men hon fick vara med och ta upp klubben till SSL 2015/16. Nu meddelar Warberg på sin Instagram-sida att Johansson lämnar laget. 

***

Hagunda får med sig SSL-rutin inför sitt äventyr i högstaligan då man förlängt kontraktet med Mattias Jansson. Han debuterade i SSL för sex säsonger sedan, då i rivalen Sirius tröja, och nu får han chansen att representera sin moderklubb i högstaligan. Jansson kan spela både center och forward och svarade för 25 poäng den här säsongen.



TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Straffar avgjorde – Täby vann mot Warberg Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Warberg besegrade Lockerud/Mariestad efter Hilma Ahnlunds dubbel Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda

Den här artikeln handlar om: