#ibsilly-nytt
Foto: Peter Lindblad
Superligan

Malmö värvar in en till landslagsspelare

ANNONS

Malmö har sedan tidigare gjort klart med landslagsspelare från Schweiz och Finland och nu kompletterar man med en dansk.

Malmö FBCs dams tredje nyförvärv för säsongen heter Laura de Fries och hämtas närmst från Frederikshavn Blackhawks. Detta blir Lauras andra sejour i klubben då hon har ett SM-guld som ungdomsspelare sedan tidigare.

Laura de Fries (född 1996) har redan ett förflutet i Malmö FBC då hon som junior spelade en säsong i klubben och med bland annat ett SM-guld i Flickor 16 som merit. Därefter har hon spelat i den danska ligan och för landslaget men gör nu en satsning mot spel i världens bästa liga.

- Vi blickar alltid mot den danska spelarmarknaden, men då skillnaden på SSL och den danska elitserien är väldig stor så är utbudet inte lika bra som till exempel på herrsidan som är generellt lite starkare i Danmark. Men undantag finns och Laura är ett av guldkornen som vi tror har alla förutsättningar att tillföra laget, säger Jessica Jensen i Malmös Sportgrupp. 

Huvudtränare Mikael Jeppsson om värvningen:

- Laura är en rightfattad forward som spelar med hög fart- och intensitet i spelet. Hon läser spelet bra, är trygg med bollen och har ett vasst avslut. Att Laura inte bara ansluter laget utan även tar flyttlasset med sig till Malmö visar att hon menar allvar med sin satsning.

Källa: Pressmeddelande

Malmös Silly season så här långt

Klara in

Ester Jeyabalasingam, center (Red Ants Rychenberg Winterthur)

Iida Mettälä, back (Loisto)

Laura de Fries. forward (Fredrikshamn)

Pontus Kozan, assisterande tränare (Bjärreds IBK JAS)

Klara ut

Andrea Gämperli, center (Kloten-Dietlikon Jets)

Elin Johansson, Forward (flyttar till Kalmar)

Inka Lampinen, back (flyttar hem till Finland)

Johanna Ejdelind, forward (Jönköping)

  



TV: "Vi vill ha det bäst betalda laget"

Kalmarsunds sportchef Alexander Brinkmann om lönenivåerna på dam- och herrsidan.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: