Sök
#ibsilly
Simon Jirebeck blev nyligen schweizisk mästare med Köniz.
Foto: Swiss Unihockey
Internationellt

Här spelar svenskarna i Schweiz nästa säsong

Se hur det gick för svenskarna i herrarnas högstaliga NLA 2020/21 och vart de tar vägen kommande säsong.

Alexander Hallén, Zug

Gjorde dundersuccé under sin första säsong i schweizisk innebandy – den förre Falun-spelaren slutade tvåa i grundseriens poängliga med 35 pinnar (19+16), bara Joêl Rüegger gjorde fler, 41. Hans Zug, tränade av Nicklas Hedstål, slutade femma i grundserien och åkte ur i kvartsfinalen mot silvermedaljören Wiler-Ersigen. Förlängde sedan kontraktet med ytterligare en säsong, så en återförening i Falun med Hedstål får vänta.

André Andersson, Zug

Halléns lagkamrat André Andersson stod även han för en fin förstasäsong i alplandet, då han gjorde en poäng mindre än nyss nämnda lagkamrat vilket innebar en tredjeplats i poängligan. Har fortfarande ett kontrakt som gäller över nästa säsong men har ryktats flitigt till Växjö, som i så fall måste komma överens med Zug om en övergång.

Simon Jirebeck, Floorball Köniz

Röstades inför säsongen fram som seriens mest spännande importnyförvärv och har haft den framgångsrikaste säsongen av samtliga svenskar, då hans Köniz stod som mästare i våras. Det blev totalt 18 poäng (9+9) för Jirebeck som haft en skadedrabbad säsong, och han kommer bli kvar i Schweiz då han förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong.

Alexander Larsson, Zug

Öste in poäng under sin första säsong, som också slutade med ett cup-guld, men år två gick det tyngre. Han fanns bara med i sex matcher då han slet av korsbandet. Förlängde kontraktet inför säsongen som gick och plitade nyligen på ytterligare en kontraktsförlängning Tidigare lagkamraten i Gävle, Billy Nilsson, vill få hem Gästrike-stjärnorna som är utspridda över Sverige och världen – är det Larssons tur att vända hem snart?

Joel Nyh,Tigers Langnau

Back som får ses lite som en doldis jämfört med de andra svenska stjärnorna i Schweiz. Spelade i SSL med Granlo innan utlandsäventyret. Öppnade för en hemkomst när han pratade med Innebandymagazinet i början av mars, men har nu förlängt sitt kontrakt med Tigers Langnau, som åkte ur i kvartsfinalen mot de kommande mästarna Köniz.

Pontus Karlson Martell, Chur Unihockey

Det blev bara nio matcher i Karlson Martells första och enda utlandsäventyr. Innebandymagazinet kunde tidigare avslöja att den fruktade målskytten valt att avsluta sin karriär på grund av skadeproblemen, som alltså gäckade årets säsong. Kan blicka tillbaka på en lång och framgångsrik tid som elitspelare där han varit med och etablerat Höllviken som ett SSL-lag. 

Daniel Johnsson, Grasshoper Club Zürich

Har spelat i Schweiz sedan 2017/18, med två säsonger i Wiler-Ersigen och lika många i Grasshopper. Nu är tiden i Centraleuropa slut då han vänder hem till sin tidigare klubb Helsingborg, som han firat stora framgångar i. Det blev 101 poäng i Schweiz totalt, på 78 matcher, rankas nu som ett av Superligans absolut vassaste nyförvärv.

Anton Vestlund, UHC Alligator Malans

På tal om vassa nyförvärv – Vestlund återvänder till allsvenska Karlstad efter bara en säsong i Schweiz. Det blev 17 poäng i grundserien (11+6), och vi alla vet hur mycket han kan producera här hemma i Sverige. Med rätt omgivning skulle han kunna nå drömgränsen på 50 mål i Allsvenskan kommande säsong.

Oscar Eriksson-Elfsberg, Waldkirch-St. Gallen

Har, likt många andra svenskar i Schweiz, haft en säsong som förstörts av skador. Faktum är att det inte blev en enda match under säsongen då han drabbats av ett diskbråck. Har aviserat att karriären kan vara över, men har också öppnat upp för fortsatt spel hemma i Sverige

Emil Julkunen, Zug

Har spelat i Schweiz sedan 2016/17, de tre första åren i Grasshopper och de två sista i Zug. Har, likt tiden i svensk innebandy, varit en flitig poänggörare även här, men nu meddelar Zug att tiden i klubben för Julkunen är över. Vad som väntar i framtiden är oklart i dagsläget.

Robin Markström, Ad Astra Sarnen

Offensiv back som vänder hem till Sverige för spel i allsvenska Visby kommande säsong. Har tidigare gjort en säsong i SSL med Caperiotäby, men har spelat i Schweiz sedan 2014/15 med tre säsonger i andraligan och fyra i högsta. 

Petter Nilsson, Zug

Superrutinerade målvakten Nilsson har tillhört Zug sedan 2016/17. Laget spelade i andraligan under Nilssons första år i klubben men har tillhört NLA sedan dess. Den förre Storvreta och Sirius-spelaren förlängde nyligen sitt kontrakt med klubben.

Jacob Glas, Waldkirch-St. Gallen

Tidigare i Storvreta, men där hade han aldrig någon större roll. Representerade Waldkirch-St. Gallen året som gick, ett lag som gick till kvartsfinal, men har värvats över till andraligalaget Kloten-Dietlikon Jets till nästa säsong där han blir lagkamrat med svenskarna Simon Bergström och Emil Johansson.


TV: Poddpanelen om Hampus Ahrén och landslaget

Jämförelsen med Kim Nilsson: ”Har inget med varandra att göra överhuvudtaget”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten