Foto: Per Wiklund
#ibsilly

SSL-nykomlingarna värvar guldtränare

ANNONS

Hagunda förstärker ledarstaben med en välmeriterad herre.

SSL-nykomlingarna Hagunda förstärker ledarstaben med en välkänd profil och meriterad tränare. Det är Kristofer Widlundh som går in i ledarstaben till kommande säsong. Widlundh var assisterande tränare till Andreas Harnesk när Storvreta tog sitt senaste SM-guld. 35-åringen har även ett långt förflutet som spelare där han inledde sin karriär i Hagunda och gick vidare till SSL-spel med Växjö innan han avslutade i Hagunda med att kvala till Allsvenskan. Till kommande säsong sluter han cirkeln med att träna sin moderklubb i SSL. 

-  Jag har fina minnen som liten i att vara en del av "Hagundafamiljen". Både min far och min bror har i begynnelsens tid verkat i HIF och som har präglat min uppväxt. Det känns fint att kunna återuppliva dessa minnen och fortsätta den resan inom familjen. Utöver den bakgrunden var den stora anledningen till att det blev HIF den optimala lösningen som passar mig perfekt just nu, utifrån vilket skede jag är i livet med familj och arbetsliv. Min roll kommer innefatta att vara en side-kick till huvudansvarige Magnus Adolfsson där jag möjligtvis ska ha lite mer kritiska ögon och reflektera över taktik, upplägg, planering, genomförande och så vidare, säger Widlundh till lagets hemsida.  

Sportchef Nikola Marincic om värvningen:

- Otroligt roligt och spännande att få in Koffe i tränarstaben, vi kommer ha stor nytta av erfarenheten som han dragit på sig under åren i SSL vilket gör att vi kan minimera misstagen och att inlärningskurvan blir snabbare, det är en stor omställning att gå till SSL på alla sätt. Koffe kommer även in med tankar kring spelsystem och med en förträfflig koll på övriga lagen i SSL, det kommer vara ovärderligt då detaljer blir viktigare än någonsin det här året. Koffe kommer även sätta press på Sportcheferna för att organisationen ska utvecklas vilket vi ser fram emot då Hagunda hela tiden vill ta steg framåt för att bli en professionellare förening.


TV: Poddpanelen om Nykvarn - "De hade inget annat val"

Ska vinna SM-guld 2025: ”Satt sig i ett läge där alla kommer vilja slå dem”

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Storvreta har fem raka segrar – vann mot Hagunda med 11-5 Mullsjös seger spiken i kistan för Hagunda – som åker ur serien Thorengruppen avgjorde med fem mål i sista perioden

Den här artikeln handlar om: