Notification

Ny Stockholmscup blir sista genrepet inför seriestarten

Starta innebandysäsongen på bästa sätt med Huvudstadens Innebandycup.

Huvudstadens Innebandycup arrangeras för första gången av IBF Offensiv Lidingö och Djurgårdens IBS 17-19 september. Cupen startar fredag eftermiddag och pågår sedan över lördagen och söndagen. Ett bra genrep inför seriespelet som då bara är runt hörnet. 

– Vår cup är en av de som ligger närmast seriestarten och ger lagen möjlighet att forma sina lag precis innan serien drar igång, säger cupansvarige Chusak Narkprasert till Innebandymagazinet.

Cupen spelas i tre olika hallar; Engelbrektshallen, Hjorthagshallen och nya Torsviks Idrottshall på Lidingö. Sex olika klasser finns att anmäla sig till. Dessa är HJ, Pojkar mörkröd, Pojkar ljusröd, Pojkar blå, Dam och Flickor röd.

– Vi har ingen herrklass i år, det finns redan många herrturneringar men inte lika många för damer, där är inte utbudet lika stort. Så det här är en bra möjlighet för Stockholmslagen på damsidan att spela innebandy innan seriestart.

 Intresset för den nystartade cupen har varit stort.

– Pojkklasserna är redan 50 procent fyllda, så där har det gått väldigt bra. I Flickor Röd, HJ och Damklassen finns det fler platser kvar. Vi siktar på att ha åtta lag i varje klass.

Alla lag garanteras fyra matcher och samtliga matcher kommer att livesändas på SolidSport. Cupen är corona-anpassad och om den inte skulle kunna genomföras av pandemiskäl så kommer anmälningsavgifterna att betalas tillbaka. 

Fakta om Huvudstadens Innebandycup

Tid: 17-19 september 2021

Plats: Stockholm

Hallar: Torsviks Idrottshall, Hjorthagshallen och Engelbrektshallen

Klasser: HJ, Pojkar mörkröd, Pojkar ljusröd, Pojkar blå, Dam och Flickor röd