Foto: Alex Kjellbris
Allsvenskan norra

AIK rustar för att ta klivet upp till SSL

ANNONS

Efter en ny tränarstab och två nya SSL-spelare presenterar AIK ytterligare fyra #ibsilly-nyheter.

AIK föll på målsnöret när man förlorade mot Hagunda med 1-2 i matcher i SSL-kvalet för ett par månader sedan. Sedan dess har man slickat såren och börjat bida sin tid för att göra en ny attack på en SSL-plats. Under silly season så här långt har man sajnat upp en ny tränarstab med Magnus "Binge" Jäderlund som ny huvudtränare och han backas upp av klubbikonen Henrik Lorendahl. Man har dessutom värvat in två spelare från SSL i Daniel Ring och Oskar Hagberg.

Med tanke på att AIK slutade tvåa i den norra Allsvenskan senast så borde ändå deras viktigaste nyförvärv vara att sajna upp sina egna spelare för en fortsättning och det har man även börjat att göra. Inte mindre än fyra nyckelspelare har man presenterat kontraktsförlängningar med de senaste dagarna. 

Första förlängningen var Jesper Andersson, en 21-årig stockholmsgrabb som stod för 16 poäng i grundserien och två i kvalet. Centern har skrivit på för två nya år trots att han hade erbjudanden från SSL-lag.

- Här snackar vi potential. Jesper ska vara en av dem som ska bära AIK under säsongen - han har alla bitar på plats och det är en riktig storspelare vi har i truppen. Han är en spelare med otrolig utväxling som kan dra tre spelare och hänga upp den i taket, skriver laget på sin hemsida

28-åriga Rasmus Bolander drogs med lite skador förra säsongen men nu är han helt återställd och sajnat på ett rykande färskt ettårskontrakt.

- Bolander hel och frisk är en fantastisk nysignering för AIK, vi ser att vi får en spelare med både rutin och massor av potential att utvecklas ännu ett par steg! En kulturbärare. Kompromisslös lirare med skön blick för spelet, en spelare som alltid ger sitt yttersta.

Förstemålvakten med det passande namnet Jonathan Hjelm är klar för två nya år. Förra säsongen startade han 17 matcher och på dem släppta han in 96 mål vilket gav honom en räddningsprocent på 73,8%.

- AIK ser en stor utvecklingspotential i Jonathan och att han kommer att ta nästa steg i sin utveckling under den här säsongen och bli helt matchavgörande för AIK. 

21-årige Anton "Mr. Magic" Ostella har bestämt sig för att göra en fjärde och femte säsong i AIK de kommande två åren. Denna säsong blev det sju poäng på 16 grundseriematcher och två kvalpoäng. 

- En spelare som sticker ut på riktigt och vi är glada att vi kan ge publiken i Allsvenskan denna irrationella spelartyp. Anton är en tekniker med sköna handleder och en avig spelstil – svårfångad och löpstark.


JUST NU PÅ PLUS: Artikelserie: Framtidens SSL-stjärnor i distrikt för distrikt

TV: Stjärnans tips - så ska du göra om du inte får spela

Årets målvakt i SSL, Sirius Matilda Östlund Visén, om hur man ska hantera att inte få spela.

Den här artikeln handlar om: