innebandyfesten
Tävlingsdelen för ungdomsinnebandyn har tagit slut för den här säsongen.
Foto: Adam Troy
Innebandyfesten

Innebandyfestens öde är avgjort

ANNONS

Förbundsstyrelsen ger besked om DJ18-SM och P16-SM.

Undantaget de båda Superligorna och Herrallsvenskan så har alla tävlingsverksamheter avbrutits i förtid den här säsongen, på grund av Coronapandemin och de restriktioner den medfört.

De enda tävlingarna som återstod var DJ18-SM och P16-SM. Planen var att deras regionslutspel skulle genomföras den 21-23 maj, men igår gav Regeringen besked att restriktionerna förlängs till slutet av månaden. 

Därför har förbundsstyrelsen tagit beslutet att avsluta säsongen. Därmed kommer inte heller Innebandyfesten i Uppsala kunna spelas. 

- Vi vill tacka den lokala arrangören av Innebandyfesten, arenan och destinationen för att ha varit lösningsorienterade kring att löpande hitta alternativa upplägg för att möjliggöra ett genomförande av Innebandyfesten denna säsong. Tyvärr når vi inte i mål med dessa tävlingar säsongen 2020/21, säger Magnus Nilsson, tävlingschef på Svenska Innebandyförbundet, och fortsätter:

- Vi ser fram emot att som planerat kunna återkomma till Uppsala och IFU Arena med Innebandyfesten nästa år.

Projektledaren för Innebandyfesten, Ted Wikström, uttalar sig om beslutet:

- Som lokal arrangör är det naturligtvis oerhört tråkigt, men väntat, att Innebandyfesten 2021 inte blir av. Vi ställer in siktet omgående på 2022 och hoppas kunna bjuda på det bästa arrangemanget någonsin i Innebandyfestens historia - med fyllda läktare och fest i IFU Arena, säger han till Svensk Innebandy.


TV: TV: Två Warbergsveteraner avslutar sina karriärer

Har tillsammans gjort över 200 poäng i Warberg.




Den här artikeln handlar om: