INNEBANDYNS MANAGERSPEL
Mattias Kokkonen (t.v) är säsongens vinnare i managerspelet.
Foton: Privat/Per Wiklund
SSL-coachen

Mattias Kokkonen blev säsongens vinnare av SSL-coachen

ANNONS

Falun bäst både på planen och i managerspelet - tog två platser på prispallen.

Managerspelet SSL-coachen, som arrangeras av Innebandymagazinet.se och administreras av Everysport Media Group, ger prenumeranter möjlighet att visa sina SSL-kunskaper och tävla mot andra om fina priser. Baserat på vilka man tror blir säsongens bästa spelare i SSL Herr och SSL Dam sätter man samman ett lag bestående av de sex spelare som man tror gör flest poäng under säsongen - och kan sedan coacha aktivt med spelarbyten vecka för vecka.

Säsongen 2020/21 stod flera fina priser på spel. Förutom att ”månadens coach” som fick flest poäng respektive månad har vunnit ett årsabonnemang på Innebandymagazinet Plus, har de tre bästa coacherna totalt sett över säsongen vunnit priser från Hemmy.se. 1:a plats en gasolgrill, 2:a plats en robotdammsugare och 3:e plats en fritös.

Säsongens coach är Mattias Kokkonen, som till vardags jobbar på innebandygymnasiet Hagströmska i Falun. Han deltog i managerspelet med två lag, ”Kockos2” och ”Kockos1”, och de kom etta och trea i totaltabellen med 744 respektive 699 poäng. Det betyder att Kokkonen vunnit både gasolgrillen och fritösen. 

Grattis Mattias!

– Tack! Det känns kul så klart, alltid skoj att stå som segrare, säger Mattias Kokkonen till Innebandymagazinet.

Vad var framgångsreceptet?

– Mitt framgångsrecept var att köpa de billigaste och dyraste spelarna. Jag köpte de tre billigaste spelarna som fanns att köpa och dessa körde jag genom hela tävlingen. En målvakt och två billiga forwards som jag ”offrade” och räknade med att de inte skulle ge några poäng. Detta för att ha utrymme i mina lag och spela dyrare poängstarka backar och använda dessa som kaptener. 

– Sedan hittade jag tidigt Hampus Öhgren i Thorengruppen som gjorde mycket poäng och var billig. Detta gav mig möjlighet att använda alla mina byten till backarna. Eftersom jag har bättre koll på herrspelare så valde jag att bara satsa på herrspelare i mina lag, bortsett från sista veckan då bara damerna spelade. 

Du kom högt med båda dina lag, hade du olika strategier för de två lagen?

– Jo, men det hade jag, jag kunde exempelvis ha Emil Johansson och Tobbe Gustafsson som kapten i olika lag för om den ena gjorde mycket poäng och inte den andra så blev det bra utdelning för något av lagen. 

Vilka spelare är det framför allt som har levererat i dina lag?

– Hampus Öhgren, Emil Johansson, Robin Nilsberth, Tobbe Gustafsson, Emil Nilsen och Rasmus Andersson. 

Är det något spelarbyte under säsongen som du är extra nöjd med?

– Det måste vara inför sista omgången då jag med lite smartness kunde räkna ut vilket lag 2:an i tävlingen hade så att han aldrig kunde komma ikapp mitt ledande lag eftersom vi gjorde samma byten och hade samma lagkapten. 

Vad har du för tips till andra som vill spela detta nästa säsong?

– Viktigt att nyttja alla byten av spelare och lagkapten varje vecka. Tänka på att backar som gör mycket poäng är de viktigaste spelarna samt värdera dina byten efter vilket lag spelarna möter. Jag hittade ofta spelare som mötte bottenlag och på så sätt hade större chans att göra många poäng. Framförallt Fagerhults matcher eftersom de släppte in 10 mål i snitt. 

En gasolgrill och en fritös vann du, något du tänker använda flitigt i sommar?

– Självklart blir det många grillkvällar i sommarstugan. Jag skulle köpa en ny grill så det var ett perfekt pris! Sedan kör vi pommes i fritösen så det blir klockrent.

Grattis även till andrapristagaren Jacob Almström som fick 720 poäng med sitt lag ”Pepsi PIBS” och har vunnit en robotdammsugare.

Hela topplistan från säsongen 2020/21 hittar du här


TV: Galantes guldintervju med Emil Johansson

Festfixaren nummer ett om hur guldet ska firas: ”Morsan betalar”

Den här artikeln handlar om: