Corona-pandemin
Foto: Jenny Fredriksson
Landet runt

”Halva avgiften för seniorlagen som lidigt mest”

ANNONS

Satsar på seniorlagen i distriktets återstartpaket. Vill rädda kvar breddföreningarna i verksamheten.

Det är kris i innebandysverige. Många klubbar redovisar stor osäkerhet om framtiden. Framförallt de mindre klubbarna, i de lägre serierna utan ungdomsverksamhet.

- De har förlorat mest och inte kunnat träna eller spela tillsammans sedan oktober 2020 samtidigt som de har högst medlemsavgifter, säger Västsvenskas ordförande Mats Lomander till Innebandymagazinet.

Västsvenska Innebandyförbundets styrelse har tagit beslut om ett återstartspaket med ett antal åtgärder. Syfte med åtgärderna är att skapa så bra förutsättningar som möjligt för en stark återstart inför kommande säsong.

- Många har undrat varför det dröjt så länge men en av anledningarna är att vi inte vetat hur det ska bli nästa säsong. Vi vet det fortfarande inte men vi tänker att vi kommer igång till nästa säsong. Vi har bollat med andra distriktsförbund och tittat hur andra har jobbat mot den nya säsongen och kommit fram till detta.

Klubbarna får inga pengar tillbaka för säsongen 2020/21 trots att knappt 25 procent genomfördes av seriesäsongen. Istället väljer Västsvenska Innebandyförbundet att ge rabatter på den nya säsongen 2021/22.

# Föreningar med senior- barn- och ungdomslag får reducering med 25 %

# Föreningar med endast seniorlag får 50 % rabatt på totala avgiften.

Förbundsordförande Mats Lomander utvecklar sin och styrelsens tankar om fördelningen.

- De mindre föreningar har inte haft möjlighet att ta del av det kompensationsstöd som föreningar med barn- och ungdomsverksamhet haft. De har som sagt de högsta medlemsavgifterna och har varit helt utestängda från sporthallarna. Ungdomslagen har kunnat träna i alla fall. De som orkat hålla igång en alternativ verksamhet utomhus eller liknande under säsongen förtjänar allt beröm. Det har varit en tuff tid för alla och vi försöker helt enkelt göra det bästa för innebandyn totalt sett.

Nytt för denna säsong är att anmälningsavgifterna delas upp på två till tre betalningar beroende hur stora det är. Inför 2021/22 är datumen 30 juni, 30 augusti och 30 oktober



TV: ”Jag vill höra ett enda rimligt argument”

Poddpanelen med Magnus Fredriksson, Ulf Andersson, Bruno Lundberg och Mikael ”Koppen” Lindqvist om att förbundet inte betalar tillbaka anmälningsavgiften till de lag vars serier stängdes ner.

Du kanske även vill läsa: TV: ”Jag vill höra ett enda rimligt argument” Den här artikeln handlar om: