Inför SM-finalen
Foto: Per Wiklund
SM-final

Storvretas besked inför SM-finalen

ANNONS

Svaren från PCR-testen börjar komma in och klubben bekräftar att man kommer ha ett lag att ställa på banan.

I tisdags gick Storvreta ut med att man satt sina spelare i karantän för att en spelare i truppen testats positiv för Covid-19 på ett snabbtest. ”Det innebär inte nödvändigtvis att denna är Covid-positiv men det givna beslutet är att inte ta några risker” skrev de bland annat i ett pressmeddelande.

Under onsdagen genomförde laget snabbtest på alla spelare för att snabbt få ett svar på hur statusen i truppen var och man gjorde även helt tillförlitliga PCR-tester på hela laget.

- Alla svar på snabbtestet var negativa på de spelare som vi testade. Vi testade 16 spelare, vi har ju ett par spelare som haft Corona innan så sent som i januari, så de spelarna testade vi inte. Så alla var negativa och nu har vi också börjat få in svaren på PCR-testerna, säger Storvretas sportsligt ansvarige Henrik Ededahl till Innebandymagazinet.

Hur många svar har ni fått på PCR-testerna och när har ni fått svar på alla?

- Hittills är alla svar även där negativa. Men det kommer att komma in flera svar löpande under dagen då spelarna har testat sig på olika ställen. Vi fick det första svaret redan igår kväll sedan har det börjar rulla på och jag hoppas att alla är klara till kvällen.

Har ni fått svar på PCR-testet på den spelaren som testades positivt på snabbtestet i helgen?

- Ja även hans PCR-test var positivt så han är bekräftad smittad av Covid-19. Men går man efter sjudagarsregeln så är han redo för spel på lördag men sedan beror det ju på hur han mår och så. Han har inte haft några symptom alls och han har aldrig mått dåligt.

Så alla spelare är fit for fight till på söndag då eller?

- Jag vi hoppas att alla ska vara det. Men vi har inte fått in tillräckligt många svar på PCR-testerna än för att ropa hej. Men vi har fått in tillräcklig många svar för att vi ska kunna ställa ett lag på banan på söndag i alla fall.

Kommer spelarna hinna träna ihop innan finalen eller åker alla direkt från karantänen dit?

- Inga spelare får träffa varandra innan vi har fått svar från alla tester. Men förhoppningsvis kan vi göra en träning imorgon kväll för alla tillgängliga spelare.   


TV: ”En stor ära att få Årets rookie-priset”

Tim Andersson Carlsson om att få priset Årets rookie i SSL 2020/21.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Storvreta tog ny seger mot JIK IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö

Den här artikeln handlar om: