Foto: Per Wiklund
SM-final

Rollspelaren och tekningsspecialisten bidrog starkt till guldet

ANNONS

Maja Viström: ”Det spelar ingen roll vad folk säger utifrån”

Thorengruppen är svenska mästare efter 5-4 i finalen mot Pixbo Wallenstam. 

– Det känns helt magiskt. Det här är något man har längtat efter och drömt om, och nu står vi äntligen här som vinnare. Helt magiskt, säger Maja Viström till Innebandymagazinet och fortsätter: 

– Det verkar vara vår specialitet att ligga under och sedan vända. Det gjorde vi mot Mora också och vi gör det idag igen, det är starkt av oss även om det känns onödigt att hamna i det läget att vi ligger under. 

Återigen var det Thorengruppens förstakedja med Veera Kauppi i spetsen som tog huvudrollen, men det var fler spelare i Umeålaget som stod för en stark insats. Viström var en av dem. Hon har inte gjort en enda poäng i slutspelet, men är en viktig rollspelare som vann många dueller idag.

– Vi är ett fantastiskt lag. Det spelar ingen roll vad folk säger utifrån, att vi bara har en kedja. De gör det jävligt bra och gör alla mål, men det är så mycket mer än så. Vi har fyra spelare på läktaren idag som är minst lika glada som oss. Vi har spelare på bänken som inte får spela en minut. Det är de som lyfter oss, jag kan inte hylla dem nog mycket. 

Du vann många tekningar också!

– (skratt) Jag hade lite flyt, jag vet att Eliska Krupnova är grym på att teka. Men jag förlorade en mot henne och det gör mig lite besviken. Men hon är bra hon också. 


TV: Här får Vilma de Gysser Årets rookie-priset

"Inte alla som får vara med om det här, jag är supernöjd"

Den här artikeln handlar om: