#ibsilly-nytt
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Sverigesvepet med senaste #ibsilly-nytt

ANNONS

Det haglar in nyheter från alla håll och kanter just nu och här är några av de senaste från SSL och Allsvenskan.

Växjöforwarden Patrik Gustavsson sitter på ett utgående kontrakt och 20-åringen mer än dubblade sin poängskörd den gångna säsongen. För två säsonger sedan lämnade han Salem och under debutsäsongen blev det 10 poäng i Växjötröjan på 19 matcher. Den här säsongen blev det hela 23 poäng på 24 matcher och det firade Gustavsson med att skriva på ett nytt kontrakt med smålänningarna. 

- Vill vara en bra gubbe i varje match, säger forwarden till Smålandsposten

***

Onyx slutade sist i södra allsvenskan den gångna säsongen men tack vare Corona-pandemin åkte inte Onyx ner i Herr1an. Till kommande säsong har man fått en ny huvudtränare och det är Peder Hägg som ska lotsa sörmlänningarna högre upp i tabellen.

- De senaste åren har jag varit tränare inom Täby FC där jag arbetat med både bredd och Elitutveckling på junior och seniornivå. På sidan av tränarskapet har jag arbetat både som lärare och senast som huvudinstruktör för NIU innebandy på Tibble gymnasium, säger Hägg till lagets Instagram.   

***

Succélaget Lagan IBK som kvalade till SSL har inlett silly season desto tyngre där man tappat Josef Sankell och Alexander Zoric till SSL och Jönköping. Man har sedan tidigare gjort klart med Hugo Karlsson från Olofström och nu har man gjort klart med sin andra värvning. Även Albin Hansson hämtas från Herr1an och närmare bestämt Lönsboda IBK. 

- Han har haft en fin utvecklingskurva genom åren och nu känner både vi och han att det är rätt läge och ta klivet till oss. Albin har det mesta med bra driv i steget samt att han är väldigt bekväm med boll och hittar smarta lösningar på planen, säger sportchef Christoffer Johansson till lagets Facebooksida.  

***

Precis som Onyx slutade Fagerhult Habo sist i serien men till skillnad från i Allsvenskan så fick Fagerhult Habo lämna SSL och inrikta sig på spel i just allsvenskan kommande säsong. Men det blir utan Jeff Adolfsson som beslutat sig för att sluta spela innebandy. 31-åringen har spelat sex säsonger i Fagerhult och gjort totalt 126 poäng. 

- Efter att ha spelat de senaste 6 säsongerna i Fagerhult väljer Jeff nu att avsluta sin elitkarriär och därmed lägga klubban på hyllan. Jeff har med sin energiska spelstil och sköna personlighet satt ett stort avtryck hos oss. Vi tackar för dina insatser i den röda tröjan och önskar dig lycka till i framtiden, skriver laget på sin Facebooksida

***

19-åriga framtidslöftet Wille Knuthas har de tre senaste säsongerna spelat i SSL med Mullsjö och han stod för en väldigt bra insats under slutspelet senast där han spelade i förstafemman och öste in 10 poäng totalt. Men nu uppger Sportexpressen att de har samstämmiga uppgifter på att han trappar ner kommande säsong och går tillbaka till sin moderklubb Hovslätt IK i Herr1an. Uppgifter som sportchefen Jesper Axell kommenterar följande:

- Han har kontrakt nästa år, men man vet ju aldrig med ungdomar. Det kan ju ligga en del i det ryktet, men jag vet inte till hundra procent, säger Axell till tidningen.  

Den här artikeln handlar om: