Foto: Per Wiklund
Superligan

Sista kandidaterna till årets spelare

ANNONS

Nu har alla tio spelare som har chansen att prisas som årets spelare säsongen 2020/21 presenterats.

Ida Sundberg, Martin Östholm, Ellen Bäckstedt, Emil Johansson, Moa Gustafsson, Kim Nilsson och Klara Molin är alla nominerade till årets spelare säsongen 2020/21. Nu får de sällskap av de tre sista som är:

Linus Nordgren, FC Helsingborg.

Linus Nordgren har gjort 14 säsonger för sitt FC Helsingborg i högsta serien. Dessa säsonger har inneburit 589 poäng och en tredjeplats i den totala poängligan över de 14 säsongerna. I år var inget undantag, som en av Helsingborgs stora stjärnor har han lett vägen med 50 poäng och ett konstant hårt arbete över hela banan. Hans spets ligger i bollbehandlingen i hög fart, blicken för spelet under press och poängproduktionen. Tidigare har det mest levererats assist men i år har även målproduktionen tagit fart. Nordgren har levererat säsong efter säsong men frågan är om denna inte är den bästa han har gjort någonsin. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.  

- Jag tycker att jag höll en hög nivå på mitt spel, framför allt i början av säsongen innan jul, men även på slutet och kanske toppade formen i slutspelet. Jag har blivit jämnare i mitt spel och håller en högre lägsta nivå. 

En av Nordgrens bästa säsonger poängmässigt ledde till en tionde plats i poängligan.

- Jag har gjort mycket poäng i år, det är en av mina bättre säsonger poängmässigt. Jag har framför allt gjort betydligt fler mål än vad jag brukar göra och kommit till fler avslutslägen. Jag tycker att vi spelar än bättre innebandy än vad vi gjort på flera år som lag. Vi har verkligen tagit stora steg i spelet med boll framför allt. 

Ellen Rasmussen, Malmö FBC

Trots att säsongen inte gick som många hade väntat sig för Malmö så stack deras lagkapten och landslagsstjärna Ellen Rasmussen ut med en hög lägstanivå och en femte plats i poängligan. Utav Malmös totalt 111 gjorda mål fick hon poäng för mål eller assist i 50 av dem. Det visar på en del av hur stor betydelse Rasmussen har för sitt Malmö FBC. Nu är hon nominerad till Årets spelare i svensk innebandy.  

- Det är svårt att säga när man inte är nöjd med sin säsong. Jag bidrar alltid till laget och gör oftast mål när jag ska i viktiga matcher. Jag är en viktig spelare i laget och försöker leda mitt lag så mycket som möjligt, säger Rasmussen.

Ellen Rasmussen blev årets spelare säsongen 2019/20 och tanken på att få priset för andra året i rad väger tungt.

- Det hade så klart varit skitkul och stort att få det två år i rad. Jag tycker det är många spelare som gjort det bra i år så att vinna priset och känna att man är bättre än dem hade varit ärofyllt. Det är alltid kul att bli nominerad, så klart. Man ska alltid vara stolt över sig själv när man får en nominering. Det är fint att de ser att jag är en bra innebandyspelare.

Jonathan Edling, FC Helsingborg

Jonathan Edling är en världsmålvakt med offensiva spetskompetenser i hans sätt att sätta igång spelet och även assistutkast. Han har en av seriens bästa räddningsprocent, den bästa om man ser till de målvakter som har spelat flest antal matcher. FC Helsingborgs minst sagt stabila sista utpost som har varit en bärande faktor för deras framgång i serien. Nu är han nominerad till Årets spelare i svensk innebandy. 

- Jag har varit med och bidragit mycket till laget. Jag har gett laget chansen att vinna matcherna och har en hög lägsta nivå.

 Det är inte varje år en målvakt blir nominerad, även om Edling faktiskt blev nominerad förra säsongen också.

- Nej, jag har inte tänkt på Årets spelare. Det är inte vem som helst som blir nominerad till detta och jag tycker att det finns väldigt många bra innebandyspelare där ute. Så att bli nominerad till detta är väldigt roligt och inget jag gått och tänkt på tidigare.

Källa: Innebandy.se 



TV: Blev nobbad av landslaget: "Det tog väldigt hårt"

Billy Nilsson: "Jag fick inte vara med i landslaget när jag var bäst på innebandy i landet" - "Jag festade inte på ett helt år, åt rätt och gjorde allting rätt"

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping Två snabba mål i sista perioden avgjorde för FCH mot AIK Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: