Foto: Privat
Landet runt

Stockholm: "Vi är superoroliga för framtiden"

ANNONS

Har satt igång plan A, B och C för den kommande säsongen 2021/22.

Stockholms Innebandyförbund satsar på återstartsstöd för att komma tillbaka när vaccineringen rullar ut i full kraft. Sveriges i särklass största distrikt har tidigt arbetat hårt för att vara redo när det ska gå att börja spela som normalt igen.

- Vi vill vara så flexibla vi bara kan. Vi har givit vår personal direktivet att lösa problemen än att vara fyrkantiga. Vi tänker vara lösningsorienterade och ha lösningar och tänka 1a, 1b och 1c i första hand, säger Oskar Werner, ordförande i tävlingskommittén i Stockholms Innebandyförbund till Innebandymagazinet.

Frågorna är många hur covid-19 ska påverka svensk innebandy på både kort och lång sikt. Stockholms innebandyförbund tappade 1300 licenser under 2020/21 trots att säsongen kom igång som planerat.

- Vi är superoroliga på lång sikt vad detta betyder för folkhälsan. Fotbollen har lika stort problem som innebandyn. Självklart är vi mycket oroliga för seniorverksamheten och för ungdomsverksamheten.

Är vi alla oroliga i onödan?

- Det hoppas jag såklart men vi är men vi har inte upplevt något sådant här på 100 år i Sverige och då var idrotten inte som den är idag. Vår sport är i ett utsatt läge helt klart men nya utmaningar som vi inte hade innan pandemin slog till.

Ni väljer att plocka bort säkra intäkter till Stockholms Innebandyförbund framöver för att ge klubbarna bra redskap för kommande säsong. Detta genom att ge rabatter på anmälningsavgifterna 2021/22.

- Vi har satt igång ett är ett stimulanspaket. Det ska inte vara ekonomin som är ett hinder för att fortsätta sin verksamhet. Det är klubbarna som lidigt mest av situationen och då vill vi ge tillbaka.

Hur kommer seriespelet se ut säsongen 2021/22?

- Vi erbjuder alla seniorlag att spela kvar i de serier de spelade i under säsongen 2020/21 som vi nu har avslutat. Det blev en säsong att kasta i papperskorgen tyvärr och inget som vi önskade skulle ske. När det gäller ungdomssidan blir det fri anmälan. Som jag sa innan kommer vi försöka att vara flexibla och lyssna på våra klubbar. Det är en utmaning just nu att planera för nästa säsong när många inte har träffats sedan i höstas.

Samtidigt som innebandyn i er regi varit stoppad har vi alla kunnat se annan verksamhet igång under pandemin?

- Så är det. Vi har tagit vårt ansvar för att stoppa spridningen i vårt distrikt. Samtidigt har vi sett på när privata verksamheter har fortsatt ungefär som vanligt. Jag tänker absolut på Padel men även Svenska Innebandyligan som haft igång sitt seriespel i Stockholm under pandemin.

Hur har ni planerat allt det här, har ni suttit ner och diskuterat tillsammans i hela innebandy-Sverige?

- Det har inte kommit något uppifrån kring detta. Vi har pratat med närliggande distrikt och några av det i storleksmässigt lika distrikten som Stockholm. Vår ambition är att försöka vara så flexibla vi bara kan så att vi får något bra ut av det här tillslut. 

 

TV: Rött kort i SSL-kvalet - ”Rejäl smäll”

Karlstads Johan Palmqvist fick matchstraff 1 mot Djurgården efter den här situationen.

Du kanske även vill läsa:
Krispaket för återstarten av Stockholmsinnebandyn
Krispaket för återstarten av Stockholmsinnebandyn
Den här artikeln handlar om: