Kvällens semifinaler
Foto: Albin Skur
SM-slutspel

Ska Kalmarsund bli de första som vänder ett 0-3 underläge?

ANNONS

Kevin Björkström: Nu är det vinna eller försvinna, livlinorna är slut för oss.

Sensationslaget FBC Kalmarsund gick som tåget genom seriespelet och även i kvartsfinalserien mot Linköping. Men i semifinalen har vinsttåget spårat ut och man ligger under med 0-3 i matcher mot IBF Falun. Ikväll kan säsongen ta slut om det inte besegrar dalmasarna i deras hemmaborg.

- Det är en måstematch och vi har skapat oss en uppförsbacke som vi måste se till att vända på ikväll, konstaterar backstjärnan Kevin Björkström till Innebadnymagazinet.

Senast Kalmarsund var uppe i Falun hade man ingen chans och man förlorade med hela 0-5. Hemma i KIFAB Arena har det varit desto jämnare och där förlorade man första mötet i sudden med 6-7 och senast förlorade man med 4-5.

- Båda hemmamatcherna har det varit väldigt små marginaler och vi kunde lika gärna ha vunnit dem. Det var väl bara i bortamatchen som vi inte hade något att hämta mot dem så jag tycker att 0-3 känns i överkant. Men de har varit effektivare än oss och de har straffat oss hårdare än vad vi har straffat dem. Vi har fått jobba i motvind och Falun har dragit det längsta strået så enkelt är det.

Vad måste ni ändra på till ikväll så att inte säsongen tar slut?

- Framför allt måste vi höja målproduktionen. Det räcker inte att göra fyra fem mål mot lag som Storvreta och Falun utan man måste göra minst sex sju mål för att vinna. Mål kommer vi definitivt att släppa in men om vi släpper in fyra fem mål så borde vi kunna vinna matcherna. Så vi måste bli lite tuffare och gå in på obekväma ytor, just nu har vi bara spelat runt runt. Vi måste börja skapa situationer som vi gjort tidigare på säsongen men som vi tappat på slutet.

 

Inte nog med att Kalmarsund ligger under med 0-3 i matcher och att man spelar på bortaplan. Inget lag har någonsin lyckats med att vända ett 0-3 under läge i en semifinal tidigare.

- Det som talar för att vi ska bli de första som gör det är att vi har väldigt mycket mer innebandy i oss än vad vi presterat i de två senaste matcherna. Vi har ett fint go i laget trots tre tunga nederlag och vi vet vad vi kan. Vi måste bara få Falun i gungning så tror jag att vi kan få en dominoeffekt, helt klart.

Falustjärnan Galante Carlström förväntade sig semifinalseriens tuffaste match ikväll just för att ni måste vinna och han trodde att ni skulle trycka gasen i botten från start.

- Nu är det vinna eller försvinna, livlinorna är slut för oss. Det går inte att fega i det här läget utan vi måste ut och gasa och så får det bära eller brista. Ska Falun slå oss idag ska de slå oss för att de gör en bättre match inte för att vi ger dem en seger. Vi ska göra allt som står vid vår makt för att vi ska vinna idag och sedan vänder det hem igen och då har vi skakat liv i den här matchserien igen och då blir vi giftiga.


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Matchrapporter: Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo 2-0 i matchserien efter ny vinst för Pixbo mot IBF Falun

FAKTA

Flest slutspelspoäng på herrsidan

  • 1 Mika Kohonen 78 139 217p
  • 2 Alexander Galante Carlström 132 63 195p
  • 3 Rasmus Enström 94 86 180p
  • 4 Henrik Stenberg 89 77 166p
  • 5 Hannes Öhman 98 61 159p
  • 6 Magnus Svensson 93 50 143p
  • 7 Niklas Jihde 78 57 135p
  • 8 Peder Bodén 62 54 116p
  • 9 Emil Johansson 46 64 110p
  • 10 Anders Hellgård 46 58 104p
Den här artikeln handlar om: