Foto: Fabian Tres/Pressmeddelande
Allsvenskan (Dam)

Två tränarnyheter i Allsvenskan: "Bidra på resan mot SSL"

ANNONS

Meriterade namn tar plats i båset hos två damlag i näst hösta serien.

Växjös damlag fortsätter presentera #ibsilly-nyheter på löpande band och idag blev det officiellt att Christoffer Tiderman Björksund förstärker ledarstaben. Han kommer från en framgångsrik period som tränare för Hovshagas herrlag, ett lag som under Christoffers ledning tagit sig från Herr4an till Herr1an. Det blev sex år som huvudtränare, de tre senaste säsongerna i Herr1an. Sedan ett år tillbaka är han också instruktör på Växjö Frias Innebandygymnasium och leder där NIU-programmet. Christoffer är en välkänd innebandyprofil i Växjö och Småland.

– Jag ser verkligen fram emot att komma igång och få vara med att bidra på resan mot SSL. Det ska bli väldigt spännande att få verka i en ny roll och ny miljö. Vipers är väldigt tydliga i sin satsning på damidrotten, så när frågan kom kändes det givet att hoppa på tåget, säger han i ett pressmeddelande.

Samtidigt kommer Kumlas damlag med beskedet att före detta SSL-spelaren Christian Kjellman blir assisterande tränare till Patrik ”PD” Davidsson. Kjellman har bland annat erfarenhet från flera SM-slutspel med Warberg och har blivit schweizisk ligamästare med Floorball Köniz. Totalt blev det fem år i SSL och fyra år som proffs i Schweiz. Kjellman kommer fokusera på special teams och vara ett bollplank till ”PD”. 

– Det är en viktig kugge som kommer in i ledarstaben när vi ska etablera oss i Allsvenskan, säger "PD" i ett pressmeddelande.

Christians karriär har inte vart helt problemfri, då han tvingades till att operera hjärtat under proffsåren i Schweiz efter att ha drabbats av en bakterieinfektion och för två år sedan drabbades han av en hjärnblödning, men nu är han alltså redo att anta utmaningen som assisterande tränare i allsvenska Kumla.


TV: Därför lämnar Billy Nilsson SSL

Profilen vill ta Gävle till SSL-kval: "Jag kommer göra en jättesäsong"

Den här artikeln handlar om: