#ibsilly
Mikael Hill och Robin Markström.
Foto: Per Wiklund och Privat
Allsvenskan (Herr)

10 viktigaste #ibsilly-händelserna i Allsvenskan

ANNONS

Innebandymagazinet plockar ut de tio häftigaste nyheterna från #ibsillyn i Allsvenskan herr.

Sedan #ibsilly-perioden drog igång i slutet av den allsvenska säsongen så har vi fått se flera häftiga nyheter i herrallsvenskan. Nedan listar vi de 10 största, viktigaste och häftigaste nyheterna hittills utan inbördes ordning.. Samtliga lag förutom Djurgården, Karlstad, Hagunda och Warberg finns med då två av de fyra lagen kan hamna i SSL nästa säsong.

Ahmad Aldeeb

Förlänger med Strängnäs

Just nu kanske mest känd som ”Omars lillebror”, men fortsätter Ahmad Aldeeb utvecklas i samma takt som nu så lär han kunna stå på egna ben när han omnämns i texter. 03:an gjorde fina 33 poäng på 22 matcher för Strängnäs den här säsongen, och förlängde nyligen sitt avtal med två nya år. U19-landslagsmannen kommer bli ännu viktigare när Adam Nilsson nu lämnat för Växjö.

Gustav Johansson

Lämnar Mullsjö för Visby

Spelar just nu slutspel med Mullsjö och har fått en del speltid under kvart- och semifinalerna. Gjorde 38 poäng på 31 SSL-matcher i Jönköping för två säsonger sedan, så här finns det både klass och potential då han är född 1999. Har inte fått det att stämma helt i Mullsjö men har god chans att bli en av Allsvenskans bästa spelare på sin centerposition.

Billy Nilsson

Lämnar Sirius för Gävle

Allsvenskans största värvning sedan Kim Nilsson gick till Kalmarsund? Ja, inte mycket talar emot det påståendet. Håller fortfarande hög SSL-klass och Gävle-fansen kan skatta sig lyckliga att få tillbaka sin förlorade son. Kommer spela med klubbhjärtat utanför kroppen och med rätt lekkamrater finns det goda chanser att han gör 70-80 poäng. 

Felix Andersson

Förlänger med Gävle

Framröstad till den femte bästa målvakten i Allsvenskan Norra av tränarna, detta i ett lag som blev nästjumbo. Kom trea i den officiella målvaktsstatistiken och har likt Nilsson ett stort klubbhjärta. Har skrivit på för två nya år och kommer bli en nyckelspelare nästa säsong.

Mikael Hill

Tar över Fagerhult Habo

Att på kort tid gå från att träna Sveriges herrlandslag till att bli tränare i Allsvenskan är uppseendeväckande. Det här är en coach på högsta nivå och han blir en av de mest meriterade tränarna som Allsvenskan har haft. Med Hill bakom bänken har Fagerhult en god chans att göra sejouren i andradivisionen ettårig!

Valdemar Ahlroth

Lämnar Storvreta för Nykvarn

Ahlroth slog igenom med dunder och brak i SSL med Växjö och bytte sedan till Storvreta där han fick en fin start, med 55 poäng i sin första säsong (2017/18). Därefter gick det tyngre och de senaste åren har speltiden varit knaper. Gjorde ett kort inhopp i Nykvarn förra säsongen med 17 pinnar på åtta matcher som facit, och har nu skrivit på ett treårskontrakt med moderklubben.

Filip Åkerblom

Lämnar Jönköping för Fagerhult Habo

"Historiskt sett är detta en av klubbens absolut tyngsta värvningar”. Det är ingen dålig beskrivning som Mikael Hill gav sitt nyförvärv från SSL. Åkerblom har gjort fyra raka säsonger i högstaligan med Jönköping och byter nu till en av klubbens rivaler till nästa säsong. En back som är bra i båda riktningarna som kommer få en stor roll i Fagerhult,

Robin Markström

Lämnar Ad Astra Sarnen för Visby

Visby lyckas göra meriterade värvningar då och då, och Markström kan definitivt placeras in i den kategorin. Har lång erfarenhet av spel i Schweiz och skulle säkerligen kunnat hamna i ett SSL-lag, men valet föll på Visby – han skrev på i februari när laget fortfarande jagade en plats i högstaligan. En offensiv back som kommer kunna bidra med poäng.

Anton Olofsson

Lämnar Lerum för Visby

Oj, vilken bra tränarrekrytering. Att anställa tränare som inte kommer från närområdet kan vara en utmaning för många lag, inte minst i Allsvenskan, så här ska klubbchefen Joakim Bandholtz ha en eloge. 27-årige Olofsson har gjort ett strålande jobb med Lerum och det ska bli intressant vad han kan göra i en klubb med bättre spelare och förutsättningar.

Joel Ekström

Förlänger med Lerum

Att som 02:a vinna poängligan i Allsvenskan under sin debutsäsong, med god marginal, är så imponerande som det kan bli. Därför var det nog många som blev förvånade att Ekström fortsatte i Lerum istället för att pröva lyckan i SSL. Kommer han fortsätta utvecklas i samma takt finns det inga gränser på hur bra han kan bli!

Bubblare

Simon Cederström, förlänger med Strängnäs

Oscar Kristensen, förlänger med Bele Barkarby

Olle Hemmingberg, lämnar Jönköping för Fagerhult Habo

Hugo Karlsson, lämnar Olofström för Lagan


TV: ”Jag skulle bli av med livet om jag gick ut på gatan”

Djurgårdens tränare Mikael Öhman om vad som skulle krävas för att han skulle träna AIK.

Den här artikeln handlar om: