#ibsilly
Nilsson och Kilpeläinen skriver på tvåårskontrakt med Warberg respektive Jönköping.
Foton: Per Wiklund
#ibsilly

Fyra #ibsilly-nyheter från fredagen

ANNONS

Två spelare förlänger sina kontrakt, en ledarstab presenteras och allsvenskt lag får ny sportchef.

Warbergs herrar avancerade under torsdagskvällen till play off 2 i SSL-kvalet, efter att ha besegrat Lagan. Nu kommer nästa glädjande nyhet: 23-åriga centern Simon Nilsson skriver på ett nytt tvåårskontrakt. Nilsson har gjort 20 poäng (14+6) på 21 matcher den här säsongen.

- Simon har tagit stora kliv och växt rejält dessa två säsonger hos oss, både på och utanför plan, och vi är ganska säkra på att det finns ännu mer att hämta av honom. Därför såg vi det som en självklarhet att behålla honom och förhoppningsvis se ytterligare utveckling närmsta säsongerna, säger sportchefen Kimmo Eskelinen i ett pressmeddelande och fortsätter: 

- Han sticker framför allt ut med sin snabbhet och är skicklig när det uppstår ytor, men trots att han inte är något muskelberg så är han dessutom bra på att hitta den trånga ytan framför motståndarnas mål och peta in bollar. Kul och viktig förlängning!

***

Warbergs allsvenska rival Karlstad får en ny sportchef i form av Daniel Wellerfors, vars senaste uppdrag var som tränare och sportchef i Skattkärrs IK.

- Vi fastnade för hans engagemang för Värmländsk innebandy han vill precis som vi andra i föreningen att vi ska ha ett SSL lag även på herrsidan, för att alla ungdomar ska få se sina idoler och förebilder på hemmaplan i Colorama Arena och inte bara på tv. Han är driven och vet att ett uppdrag som sportchef innebär en mycket varierad arbetsuppgift, kontakter med sponsorer och arbetsgivare är en viktig del av jobbet, och vi vet att han har ett brett kontaktnät, men framförallt är han kunnig inom innebandy. säger klubbchefen Michael Bergqvist.

***

Ljungby-fostrade Alma Kilpeläinen stannar i SSL-laget Jönköping. Backen, som kallas för ”seriens snabbaste” i pressmeddelandet, har skrivit på för två nya år i årets SSL-jumbo.

- Att Alma väljer att skriva ett nytt 2-årskontrakt tycker jag både klubben och laget ska vara stolta över. Det är, trots anbud från andra SSL-föreningar alltid ett styrkebesked när spelare med hennes egenskaper är övertygade om att vi är på rätt väg som förening och lag. Vi är glada och stolta över att Alma kommer representera Jönköpings IK de kommande två åren. Vi ser henne som en nyckelspelare hos oss redan nu, men kommer bära ett stort ansvar framöver också. Magnus Ander, Sportchef JIK Dam

Jönköping presenterar också sin ledarstab till kommande säsong: 

Huvudtränare för damlaget kommer Daniel Stenmarker att vara. Daniel har under två år varit assisterande tränare i laget. Kvar i ledarstaben kommer även Ola Annér att vara. Som ny assisterande tränare till nästa år ansluter Fredrik Frendin, idag assisterande tränare i Fagerhults SSL-lag. Fredrik har erfarenhet av innebandy på elitnivå och kommer tillföra spets till laget. Ledarstaben kompletteras av Torbjörn Jansson som under många år varit distriktskapten i Smålandslaget och arbetat med talangutveckling i lokala lag.


TV: Otroliga resan från juniorlaget till ordförande i Pixbo som 21-åring

Förebilden Henrik Berndtson tipsar: Så kan du göra en karriär inom och med hjälp av innebandyn

Den här artikeln handlar om: