#ibsilly-Bloggen
Foto: Per Wiklund
Superligan
Mr. Silly bloggar om senaste ryktena från SSL Herr
ANNONS

Innebandymagazinets silly-bloggare tar med er bakom kulisserna på årets silly season.

Slutspelet pågår för fullt just nu på herrsidan och även om Silly season precis bara har börjat så känns det nästan som att det pågår slutspel i silly season också nu. Varje dag kommer det nya värvningar den ena bättre än den andra men framför allt snackas det väldigt mycket silly runt om i landet och ryktena verkligen frodas.

Förra säsongens träffsäkerhetsbarometer stod högt i tak och jag levererade mängder av avslöjanden som visade sig vara sanna. Mitt mål är att fortsätta hålla fanan högt och leverera rykten med substans och ge er läsare lite mer inblick i silly cirkusen. I förbifarten kan jag nämna att jag läst om att både Oscar Agnarsson och Emma Fagerhøi bekräftat mina uppgifter om att de är på väg till Sverige kommande säsong som jag skrev om i min förra blogg.

På tal om mina senaste bloggar så har det handlat mycket om SSL Dam så nu är det dagas att komma med lite rykten även från SSL Herr där Jönköping ser ut att få det tufft. Otto Weidman och Emil Nilsen är som bekant efterjagade och på väg bort från laget. Nu har jag även fått uppgifter om att Filip Åkerblom sagt upp sitt kontrakt för att han vill lämna laget men inte staden. Enligt uppgifter vill han plugga i Jönköping så Mullsjö ska vara hans förstaval. Växjö försökte värva honom förra säsongen och är säkerligen inte helt ute ur bilden heller.

På tal om att plugga och säga upp kontrakt så bir inte steget så långt över till nästa rykte som gör gällande att Pixbo inte är så intresserade av att skriva nytt kontrakt med Axel Larsson vars kontrakt går ut nu. Larsson håller på att plugga i Göteborg så han blir förmodligen kvar i staden och då är det nära till hands att Lindås som håller på att kvala till SSL är ett alternativ.

Sedan återvänder vi till Jönköping och Mullsjö som inte bara är konkurrenter på planen utan man uppges också vara på jakt efter samma spelare att förstärka målproduktionen med. RIG-snipern Alfred Sandström hann med att göra fem mål på sex matcher innan Herr1an klappa igen och han sägs vara på väg tillbaka till länet han lämnande för tre år sedan.

Dalens Christoffer Andersson sitter på ett utgående kontrakt och det har snackats tidigare om att han kan lämna Dalen efter sin rekordsäsong där han slog PB med 57 gjorda poäng. Enligt mina uppgifter så är det nu ännu större chans att det blir en flytt hem till Skåneland och Helsingborg men att han inte bestämt sig ännu om framtiden, utgången i slutspelet med Dalen kommer väga tungt i hans kommande beslut.

En annan spelare som sägs vara på väg till Helsingborg är backen Oliver Bellman. 19-åringen gjorde 4+6 i Allsvenska Åstorp/Kvidingen den här säsongen.

Till slut så avslutar jag där jag började nämligen i Jönköping. De har ju en lång tradition av att värva unga lovande spelare från närområdet och där passar Ledbergs talangfulla 18-åring Emil Jacobsson in. Han har haft dubellicens med Jönköping den här säsongen och gjort 1+2 på 13 matcher och enligt mina uppgifter vill Jönköping värva in honom på riktigt till kommande säsong.

Om bloggen: Mr. Silly är Innebandymagazinets anonyma Silly season-bloggare som gjorde stor succé förra säsongen med en otroligt hög träffsäkerhet. Här kommer heta rykten och stoff att behandlas, och man ska som alltid i sillytider ta uppgifterna med en liten nypa salt. Har du tips eller information till Mr. Silly? Tveka då inte att maila till sillyseason@innebandymagazinet.se    



TV: NIU-elevernas bortkastade år: "Tyvärr mycket på egen hand"

Instruktören Mickael Fredriksson om hur hårt pandemiåret har påverkat eleverna på innebandygymnasiet.

Den här artikeln handlar om: