#ibsilly-nytt
Rasmus Svensson & Jesper Ekström firar ett av Fagerhults mål den här säsongen.
Foto: Per Wiklund
SSL

Svalt intresse för forwarden - trots en stark säsong: "Är väl åldern framförallt"

ANNONS

Måltjuven ser ut att stanna i Fagerhult trots degraderingen.

Sedan degraderingen till allsvenskan har de flesta börjat räkna bort Tim Andersson-Carlsson i Fagerhult nästa säsong. Forwarden har varit tydlig med att han vill stanna kvar i SSL. En annan poängstark forward som nykomlingarna dock ser ut att få behålla är Jesper Ekström

Rightforwarden gjorde 32 (19+13) poäng i grundserien men har trots det upplevt ett minimalt intresse från andra klubbar sedan Fagerhult åkte ur.

– Jag har lite småalternativ men mitt första alternativ nu är att stanna i Fagerhult. Jag trivs så bra i stan och har tjej och studerar här. Sen är jag i den åldern kanske att jag inte är jättesugen att flytta. Det är mycket som ska klaffa för att jag ska röra på mig, liksom, det är väl så det ser ut, säger Jesper Ekström till Innebandymagazinet.

Men det finns väl SSL-lag i närområdet också?

– Jo, det är väl Mullsjö i så fall men hade jag varit några år yngre kanske jag hade varit intressant. Men de är ute efter lite mer etablerade och lite yngre vad jag har hört i alla fall. Och JIK är absolut inte ett alternativ. 

Vad är storyn med JIK?

– De har behandlat många spelare illa genom åren. Malmgren (Oskar) och jag hade också lite strul när vi förhandlade kontrakt och så där. Den är väl väldigt trevlig om man är på god fot med dem, annars är de inte så trevliga, menar Jesper Ekström. 

30-åringen har tidigare spelat i SSL med Mullsjö och gjort det okej där, så man får se honom som en etablerad SSL-spelare.

– Jo men det ser jag mig väl själv som. Jag gjorde ändå en helt okej säsong, var lite för dålig i några matcher, framförallt mot slutet. Men ja, det är väl åldern framförallt. Det är inte så attraktivt för en förening att värva in en 31-åring liksom. Det är klart jag vill spela i SSL så men det finns ingenting som talar för att vi inte kommer att kunna göra det med Fagerhult igen.

Men känner du dig som en 30-åring?

– Nej det gör jag inte, jag är ganska ung i sinnet och ganska lätt i kroppen. Det finns nog de 30-åringar som har det betydligt värre, som har ont med smärtor och så där. Nej, det gör jag absolut inte, jag har många år kvar i mig. Men som sagt, säsongen har precis tagit slut också så man har väl inte tänkt alldeles för mycket vad man ska göra.

Klart är ändå att han har avtal med Fagerhult över nästa säsong att utgå ifrån.

– Ja jag har ett liknande kontrakt, det är inga konstigheter där, avslutar Jesper Ekström.



TV: ”Beklämmande att se 10-åringar springa på 40x20"

Elittränaren Mickael Fredrikssons uppmaning till ungdomslagstränare: ”Det ska vara den stora delen av träningen”

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger Storvreta tog ny seger mot JIK IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö Storvreta tog hem första matchen mot JIK

Den här artikeln handlar om: