Dalen-Mullsjö 15.00 (0-1, bäst av 7)
Oskar Malmgrens framtid är oviss.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Mullsjöbacken inte nöjd med säsongen: "Inte skylla på corona"

ANNONS

Han har haft en av sina tyngre säsonger i SSL och Oskar Malmgren vill bara titta framåt just nu.

Mullsjö befinner sig som de flesta vet i ett rykande SSL-slutspel mot IBK Dalen just nu efter en grundserie där laget hade något av en berg- och dalbana men avslutade starkt med åtta raka vinster. Den sviten tog det inför säsongen hyllade laget in på en fjärdeplats i tabellen och starka 50 poäng.

En spelare som haft en tyngre säsong än vanligt är lagets back Oskar Malmgren. Rightaren tickar i år in på sju poäng i grundserien, att jämföra med fjolårets 15.

– Helt ärlig är jag inte nöjd med min säsong, har varit lite för ojämn. Nån match har varit helt okej och några matcher varit lite sämre. En ganska grå säsong av mig personligen där jag känner själv har mycket mer att ge men där jag på nåt sätt inte fått ut det. Men verkligen inte skylla på corona för det är ju likt för alla spelare, att det är lite tråkigt att det inte är folk på läktaren, utan det är upp till mig att prestera, säger Oskar Malmgren till Innebandymagazinet. 

När Malmgren anslöt till Mullsjö från Jönköping 2018 var det en tung värvning av MAIS som hade säkrat en av marknadens bästa unga backar.

– Jag har ganska höga krav på mig själv, så jag vet inte... de (Mullsjö) ställer nog inte riktigt de kraven som jag ställer på mig själv men det är en självklarhet att de vill väl att jag presterar på min bästa sida och de har ju sett hur jag kan prestera tidigare säsonger. Sen som sagt, de är väl inte missnöjda, det ska jag verkligen inte säga men som sagt, ser man det jag har presterat tidigare år så är det klart att de vill att jag ska upp till den nivån.


I vår går hans kontrakt med Mullsjö ut, men något beslut kring nästa säsong har inte Malmgren tagit ännu.

– Det är klart jag har en dialog med Mullsjö, det har vi haft under ett längre tag. Men just nu är allt mitt fokus på slutspelet, som sagt, vi har ju spelat en hel säsong för att det ska avgöras så jag vill inte ha några andra tankar än varje match och varje träning under slutspelet för att det är det som är viktigast just nu, avslutar Oskar Malmgren.


TV: NIU-elevernas bortkastade år: "Tyvärr mycket på egen hand"

Instruktören Mickael Fredriksson om hur hårt pandemiåret har påverkat eleverna på innebandygymnasiet.

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Mullsjö vann trots uppryckning av FCH

Den här artikeln handlar om: