#ibsilly
Nellie Öhgren blir kvar i Umeå även nästa säsong.
Foto: Tomas Brandt-Wangel
Superligan

Jagade supertalangen har gjort sitt val

ANNONS

Debuterade för nya klubben under den gångna helgen: "Allt känns rätt här just nu".

Med en omgång kvar att spela av SSL:s grundserie kan Team Thorengruppen redan titulera sig som seriesegrare - och går in i slutspelet som favorit till SM-guldet. 

Ett favoritskap som inte lär minska efter att eftertraktade Rig-kaptenen, Nellie Öhgren, presenterades av klubben under måndagen. 18-åringen, som hann med att debutera i Thorengruppen-tröjan redan i förra helgens vinstmatch hemma mot Warberg, har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben. 

– Thorengruppen kändes bäst i helheten. Det är ett väldigt bra lag som kan erbjuda bra träningar i en miljö där jag har stor potential att utvecklas. Sedan kommer jag ju härifrån också, så allt känns rätt här just nu, säger centertalangen i ett pressmeddelande, och berättar om debutmatchen där hon matchades ihop med Maja Viström och Amanda Delgado-Johansson. 

– Det var kul. Jag hade inte spelat match sedan november och hade kanske inte matchtempot i mig men jag fick spela med bra spelare som snackade in mig bra, säger Öhgren, som noterades för 15 poäng på sex matcher innan allsvenskan stängdes ner i höstas. 

Thorengruppens sportchef, Jocke Sjöström, säger så här om värvningen: 

 Hon är ett av de hetaste namnen i den nya generationen och var jagad av många SSL-klubbar. Hon är en umetjej i grunden och var ju i Iksu Ungdom tidigare, det ska bli kul att börja jobba med henne igen. Hon har tagit bra kliv i RIG och vi hoppas hon fortsätter att ta kliv, men hon kan bli ett bra tillskott redan nu till slutspelet. Nellie är en center som är extremt bra på att göra andra bättre, sätta andra i lägen och länka vidare. Hon är en som modern variant av Josefina Eiremo. 


"Herrallsvenskan skulle inte heller ha spelat"

Lockerud Mariestads tränare Mickael Fredriksson kritisk till att herrallsvenskan fick fortsätta spela men inte damerna.

Den här artikeln handlar om: