William Almlöfs framtid är högst osäker
Foto: Albin Skur
Superligan

Ovisst läge för Almlöf - som vill stanna i Kalmarsund

ANNONS

Han har haft en motig säsong i Kalmarsund och har ett utgående avtal: "Självklart klubbar som hört av sig"

William Almlöf var under juniortiden en av Stockholms mest hajpade talanger. Han spelade i Allsvenskan redan som 16-åring och när han lämnade AIK 2019 var han en av seriens bästa målskyttar.

I konkurrenstäta Kalmarsund har succén inte kommit och speltiden har varit begränsad. På  45 SSL-matcher har han ändå gjort 25 poäng (18+7). Till våren går hans avtal med föreningen ut och som det ser ut nu vet inte Almlöf om han blir kvar nästa säsong.

– Just nu vet jag faktiskt inte. Vi ska ta nåt möte nu om nån vecka. Börja se lite vad de vill, jag stannar ju gärna här nere så men det beror på vad FBC vill också liksom, säger William Almlöf till Innebandymagazinet.

Du vet inte vad de vill än?

– Nej, än så länge vet jag faktiskt inte. 

Övrigt intresse för rightforwarden i alla fall verkar finnas.

– Det finns ju alltid klubbar som hör av sig och så liksom. Men just nu... jag har inte tänkt så mycket på det heller i och med att vi går in i slutspelet. Jag vill lägga fullt fokus på det så länge men det finns självklart klubbar som hört av sig och så men jag trivs jättebra här nere och skulle jättegärna stanna liksom, säger Almlöf.


Han har inte funderat på en återkomst till Stockholmsinnebandyn, där han har en bakgrund i AIK och Täby.

– Nej jag har faktiskt inte hunnit göra det, jag spelade ju lite med Täby där ett tag, några matcher bara och det var jättekul så men jag har inte hunnit tänka mycket alls på det nu. Det har vart matcher nästan varannan dag, så det har varit lite svårt att tänka på det faktiskt. 

Vad säger du om säsongen annars, har den blivit som du förväntade dig?

– Nja, det skulle jag väl inte vilja påstå. Jag har haft lite motgångar rent spelmässigt och så, det har inte vart så mycket speltid som jag egentligen hade velat och när jag väl spelat så har jag väl inte fått ut exakt det jag känt av mig själv. Men nu på senaste tiden tycker jag att det har släppt och nu de senaste matcherna har jag fått spela mycket, jag har börjat göra mål och poäng igen och så. Så jag hoppas jag har prickat formen nu lagom till slutspelet och hoppas jag kan köra på nu som jag gjort de senaste matcherna även där, avslutar William Almlöf.

Matchrapporter: Växjö vann avgörande matchen mot Kalmarsund Kalmarsund vann och kvitterade mot Växjö Växjö tog ny seger i serien mot Kalmarsund Växjö vann och kvitterade mot Kalmarsund Kalmarsund tog ny seger mot Växjö

Den här artikeln handlar om: