Sök
Foto: Per Wiklund
Allsvenskan södra

Skadorna försvagade Örebros kvalchanser rejält: "Saknas rutin"

Närkingarna tappade flera nyckelspelare under säsongen, något som ser ut att kosta dem kvalplatsen.

Under söndagen avslutas seriespelet i Allsvenskan Södra. För Örebros del gäller det en bortamatch mot Karlstad som närkingarna måste vinna för att ha en chans på kvalspel till SSL.

– Vad som än händer så ska vi självklart gå för seger, dels för att ja vi vill ha revansch på Karlstad sen förra matchen. Det är inga konstigheter, vi ska göra vårt jobb och så får vi se hur långt det räcker, säger lagets tränare Johan Jönsson.

Han är inte nöjd med lagets förutsättningar den här säsongen.

– Nej alltså, säsongen har varit jättehoppig. Dels corona, mycket skador, sjukdomar och liksom annat. Vi värvade ju Kivipaasi (Jesper) inför säsongen som kanske ersättare till Jirebeck (Simon), han har inte gjort mer än fem-sex matcher kanske och inte riktigt fått komma upp i nivå och gett det chansen. Sen tog ju corona honom så det sitter på lungorna, så han har haft det jobbigt att komma tillbaka så där då. Vi får se, jag hoppas han kan ge det en nystart till nästa säsong. Men han har inte spelat nåt mer efter det, så den är väl tuff. Marcus Hjelm efter corona, fick hjärtmuskelinflammation och lunginflammation låg på sjukhus ett bra tag, också en tung smäll. Martin Törnhjelm som var liksom räknad som en back till en första/andraformation då fick skador och hade problem när han kom tillbaka här.

– Så nej, det har varit tufft med skador och sjukdomar och lite annat då så säsongen har väl blivit lite hoppig. Vi känner väl oss inte alls nöjda. 

Marcus Hjelm.

Marcus Hjelm. Foto: Per Wiklund

Men med facit i hand, tror du att ni hade varit på kvalplats om ni hade sluppit skador på dessa spelare?

– Ja men absolut, en Martin Törnhjelm som var en av våra stabilaste backar förra året, Marcus Hjelm som var en av våra bästa poängspelare och sen Jesper Kivipaasi i form - han är rankad som en av de bästa nyförvärven i Allsvenskan - så då tror jag absolut att vi hade varit topp fyra. Men det saknas lite rutin på några så viktiga spelare och de som vart med när det verkligen gäller. Vi har en ganska ung trupp och fantastiskt duktiga spelare och många killar som har fått tagit stora kliv och mycket större ansvar än vad de skulle behöva. Samtidigt har vi fått en jättebra utveckling på dem också, de har tagit för sig jättemycket och vi börjar liksom hitta formen här mot slutet, säger Johan Jönsson.

I stället har vissa andra spelare fått kliva fram och leda Örebro den här säsongen.

– Ja, jo absolut. Kollar man på Embretzén här, han gjorde väl 19 poäng förra säsongen och han är redan uppe på 40 i år, så han har klivit fram och tagit för sig mer i Jirebecks frånvaro. Lindgjerdet (Markus) spelar mer offensiv i år och han och Ekengren (Marcus) är jättefina ihop. 

I nuläget ligger Örebro sexa i serien och Jönsson tror sig veta vad som krävs för att Örebro ska hävda sig mot de allra bästa lagen i Allsvenskan och ta sig till topplaceringarna.

– Om man ska se det så Lagan hemma, där tycker jag att den matchen får vi inte tappa poäng och samma sak Åstorp borta, det är väl de matcherna vi tappar kvalet på tycker jag. Sen är det väl både Onyx hemma och Åby borta där vi tappar varsin poäng, där det ju inte får hända då men. Man kan inte gå och vinna alla matcher man har räknat med heller och sen måste man faktiskt vara med och sno lite poäng, det enda laget vi inte lyckats ta poäng av är Lindås, Warberg och Karlstad på de här två säsongerna som ja, jag har vart med på. Och vi måste upp och sno poäng av de här topplagen om vi ska gå till kval, menar Johan Jönsson.

Jacob Embretzén har tagit ett stort kliv den här säsongen.

Jacob Embretzén har tagit ett stort kliv. Foto: Per Wiklund

Du nämnde Simon Jirebeck där, vad är status på honom? Finns det en chans att man får se honom i Örebro nästa säsong?

– Eh.. Jirebeck har väl inte skrivit på nåt nytt där borta än och har ju sagt att ska han spela i Sverige så spelar han i Örebro. Samtidigt har säsongen varit hoppig för honom med så det kan bli så att han blir kvar en säsong till i Schweiz eller så kommer han hem, det får vi se men vi har en ganska bra och tajt dialog med Jirebeck och han vet att han är välkommen tillbaka och att vi gärna ser honom i Örebrotröjan igen. 

En som mer sannolikt finns med för Örebro nästa år är Jesper Kivipaasi.

– Ja om inget annat händer så räknar vi med att ha en Kivipaasi på banan nästa säsong men vi får se hur han känner när han kommer tillbaka här men han har ett kontrakt som går att spela på nästa säsong också så, säger Johan Jönsson.

Ett annat positivt besked är att Marcus Hjelm, som fått vara med från sidan under stora delar av säsongen också börjat träna med laget. Men han kommer inte finnas med i säsongsavslutningen.

– Nej, och är det så är det för dumt att chansa. Det är många killar som varit jätteduktiga i år och vad som än händer med tanke på säsongen, hur den har varit med skador och allt sådär tror jag vi är rätt nöjda om vi kanske inte når kval, man får vara lite realistisk också.

– Jättetråkigt att vi inte når kval men så som säsongen har varit, kan vi göra en fin match mot Karlstad och avsluta och kanske ta tre poäng och så räcker inte det hela vägen då tror jag alla känner sig rätt nöjda i slutändan. Så får vi ta nya tag till nästa år så får vi jobba på det. Den här unga truppen, får vi behålla alla så tror jag vi kommer bli jättefarliga till nästa säsong och få in en Kivipaasi och Marcus Hjelm på det här. 

En annan Marcus är ju Ekengren, som varit en mångårig poängproducent i Örebrotröjan, oavsett det rört sig om Allsvenskan eller SSL.

– Nej men det är klart att många klubbar vill ha Marcus och så kommer det alltid vara varenda säsong. I dagsläget så lägger han fokus på Örebro och så får vi se, han har kontrakt nästa år också. Vi får se, det beror lite på vad hans motivation säger och vad hans sug säger överhuvudtaget, det beror lite grann på vad som läggs upp, vad får Örebro för trupp och lite sånt där också. Men det är en kille som folk alltid kommer lägga bra erbjudanden på och det är klart det kommer locka honom nån dag. Men i dagsläget så spelar han i Örebro, han har kontrakt och så där. Det är väl självklart en nyckelspelare att ha kvar och skulle man tappa en sån så är det absolut en spelare som måste ersättas, så är det, säger Jönsson, och avslutar med ett positivt besked:

– Men om jag ska fatta mig kort så har vi goda förhoppningar om att han spelar i Örebro även nästa säsong.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Örebro Innebandy segrare borta mot Lindås Rasta Örebro Innebandy missar kvalet efter oavgjort mot Karlstad Seger för Örebro Innebandy efter avgörande i förlängningen mot Onyx Adam Lundgren gjorde två mål när Örebro Innebandy vann mot Nykvarn Ungdom Markus Lindgjerdet i målform när Örebro Innebandy vann mot Lillån

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus.
Genom att klicka på knappen nedan så kommer din återstående prenumerationstid på Innebandymagazinet ändras till ett konto på Everysport Plus. Vänligen notera att prenumerationstiden skiljer sig åt då priset är annorlunda.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Innebandymagazinet.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt). Vänligen gå in på mina sidor för att se hur lång tid du har innestående på din prenumeration.

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten