#Ibsilly
Christoffer Andersson jublar efter ett av många mål den här säsongen.
Foto: Per Wiklund
Superligan

Poängkungens kontrakt går ut - uppvaktas av flera klubbar

ANNONS

Christoffer Andersson har stått för sin bästa säsong i karriären - kliver nu in i sitt första SSL-slutspel.

I fjol gick han miste om slutspelsfesten innan den ens hann börja. Nu kliver Dalens succéforward, Christoffer Andersson, in i sitt första slutspel - och han gör det med stora förväntningar. 

– Det är någonting som man har gått och väntat på länge nu, och efter förra säsongens tråkiga avslut, har jag känt en ännu större hunger att nå dit i år, säger 24-åringen till Innebandymagzinet. 

Inför sista omgången ligger Umeålaget på plats sex i tabellen - två poäng från Mullsjö och Växjö - som i nuläget ligger närmast att ta hem den åtråvärda fjärdeplatsen som innebär hemmafördel. 

– Jag har svårt att se att Mullsjö ska förlora mot Sirius i sista omgången, vilket gör det svårt att nå den där fjärdeplatsen. Samtidigt har vi varit bättre på bortaplan i år, så jag vet inte hur stor betydelse det har egentligen. Vi trivs bra i bussen och har visat att vi kan slå alla topplag borta i år. Där har vi bra självförtroende, säger Andersson, som i sista omgången ställs mot Höllviken - i ett minst sagt speciellt möte. 

– Det är tråkigt att de har hamnat i det läget som de har gjort - och att de måste vinna mot oss för att stanna kvar. Jag har pratat med några av grabbarna i laget i veckan och de låter stentaggade allihopa. De har visat tidigare att de har förmågan att hålla sig kvar även när ingen tror på dem. Men mot oss blir det ingen seger, säger Andersson med ett skratt. 

Finns det något lag som du hoppas lite extra på att få möta i slutspelet? 

– Vi har en god känsla mot alla lag i slutspelet och har väl åtminstone slagit alla lag en gång. Personligen tror jag att det blir Mullsjö som vi får - ett lag som jag tror passar oss ganska bra. Det brukar bli väldigt böljande matcher mot dem och då trivs vi. Det blir spännande att se hur Storvreta och Kalmarsund tänker, men jag tror inte att de väljer oss, om vi hamnar utanför topp fyra, slår forwarden fast. 

Du är en av flera Dalen-spelare som sitter med utgående kontrakt - hur ser du på din egen framtid? 

– Jag och sambon har faktiskt börjat diskutera framtiden den senaste veckorna, men vi båda känner att det inte är någon stress. Just nu är det bara fokus på slutspelet och att vi ska gå så långt som möjligt där. När säsongen är slut får vi sätta oss ner och ta ett beslut, säger Andersson och berättar att det finns intresse från andra SSL-klubbar - men även från Schweiz. 

– Det är en del klubbar som har hört av sig, mestadels från SSL, men även från Schweiz. Det är kul att de hör av sig och ett tecken på att man har gjort någonting bra". 

– Tanken och planen just nu är att stanna kvar i SSL - så Schweiz känns inte så hett för stunden. Kanske om ett par år.

Är en flytt tillbaka till Skåne aktuell? 

– Det är klart att det är intressant med tanke på att jag och sambon båda är födda och uppväxta där. Samtidigt har vi ingen stress med att flytta tillbaka heller och vi båda trivs väldigt bra i Umeå, allt har fungerat väldigt bra här. Vi är relativt unga båda två och känner väl att när vi väl flyttar hem då gör vi det för att stanna där, säger Andersson och bekräftar att Helsingborg är en av Skåne-klubbarna som har visat intresse. 

Ponera att Höllviken får lämna SSL på lördag - är det uteslutet att du spelar där nästa säsong? 

– Ja. Spel i allsvenskan lockar inte just nu, det är inte aktuellt. 


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 IBK Dalens seger spiken i kistan för Tyresö Trollbäcken – som åker ur serien Stort jubel när IBK Dalen säkrade seriesegern med vinst mot Sundsvall FBC Skälby kunde inte stoppa IBK Dalens segertåg IBK Dalens fina svit håller i sig efter 7-2 mot Djurgården

Den här artikeln handlar om: