Ordkriget inför SSL-kvalet
Spelar Djurgården och AIK i SSL nästa säsong?
Foto: Eventbilder/Nobbes Djurgårdbilder
Allsvenskan norra

Ordkriget inför SSL-kvalet: "Hade slagit dem enkelt"

ANNONS

Djurgårdstränaren Mikael Öhman hade gärna mött AIK i SSL-kvalet.

Inför slutomgången i norra allsvenskan står det redan klart att Djurgården, AIK, Hagunda och Visby är klubbarna som har chansen på SSL-spel nästa säsong. 

Efter helgens 7-4-seger står det också klart att det är Djurgården som vinner serien - och som får välja mellan Hagunda eller Visby, som är trea repspektive fyra inför slutomgåmgen. 

Djurgårdstränaren, Mikael Öhman, hade dock föredragit ett annat motstånd i kvalet - om han själv hade fått välja. 

– Helst hade vi velat ha AIK direkt i första kvalomgången. Vi tror att vi hade haft enklast mot dem och av matcherna mot de lagen som redan är klara har de känts svagast. Nu klantade vi till det i derbyt senast, vilket gör att vi inte kan välja dem. Hade vi fått möta dem är jag övertygad om att vi hade slagit dem enkelt, säger Öhman, som trots allt ser vissa fördelar med att lagen nu kommer på olika halvor i kvalet. 

– För Stockholmsinnebadyn är det jättebra. Nu får både vi och AIK chansen att nå SSL. Att få spela ett Stockholmsderby i SSL nästa säsong skulle självklart slå otroligt högt, det går inte att komma ifrån säger Öhman, som får medhåll från AIK:s huvudtränare, Henrik Lorendal: 

– Stockholm behöver få upp åtminstone ett lag i SSL, och att få upp intresset runt ett SSL-derby tror jag hade betytt jättemycket. Jag ser inga nackdelar med att båda skulle gå upp i SSL, det gör jag inte. 

Vad säger du om att Djurgården helst av allt hade mött er i första kvalomgången? 

– Det låter lite märkligt. Jag tycker att vi vann fullt rättvist senast och hade det inte varit för att vi hade blivit bekväma och slagit av på takten så hade siffrorna blivit större än 5-4, säger Lorendal, som tror att hans lag hade gått vinnande ur ett kval mot Djurgården. 

– Det hade blivit ett jämnt möte om det hade valt oss, det tror jag. Men vi hade naturligtvis tagit hem det. Vi har en större bredd än vad de har och det tror jag hade vägt över till vår fördel. 

Hur resonerar ni kring lagen som ni kan få möta? 

– Tittar vi på vad vi har gjort mot dem (Hagunda och Visby) den här säsongen, så tycker vi oss ha väldigt bra koll.. Resultatmässigt har vi dessutom fyra segrar av fyra möjliga mot dem vilket är ett skönt facit att gå in med. Men vi lägger inte så stort fokus på vilka det blir. Det är upp till oss att göra vår grej och gör vi det är jag övertygad om att vi kommer att vinna. 



TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Pixbo utklassade AIK på hemmaplan Djurgården måste kvala efter oavgjort mot Skälby Målfest när Kalmarsund krossade AIK i Solnahallen Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC IBF Falun ryckte i sista perioden och vann mot AIK

Den här artikeln handlar om: