Coronapandemin
(Spelarna på bilden har inget med artikelns innehål att göra)
Foto: Per Wiklund
Landet runt

Startar arbetsgrupp för att motverka pandemi-bortfall

ANNONS

Pandemin och dess konsekvenser på innebandyn kan slå hårt. Därför startar nu Norrbottens Innebandyförbund en arbetsgrupp för att påverka resultatet.

Årets innebandysäsong har saknat motstyckte på grund av Coronapandemin. Både barn, unga och seniorer har blivit förbjudna från att träna och spela i olika omgångar och omfång. 

Många ledare har spått en negativ konsekvens av det ofrivilliga uppehållet för landets spelare – snarare än att alla känner stor abstinens och ökad motivation för att spela innebandy.

Norrbottens Innebandyförbund startar därför en arbetsgrupp som ska förhindra en eventuell negativ utveckling som uppehållet kan ge. 

- Norrbottens IBF söker nu föreningsrepresentanter för uppstart av en
arbets- /utvecklingsgrupp för frågor kring hur vi får i gång och utvecklar verksamheten i positiv riktning under/efter Covid -19, skriver man på sin hemsida

Man säger också att man redan märkt av ett tapp av antalet utövare. Man vill att arbets-/utvecklingsgruppen ska komma med åtgärder som ska vända trenden uppåt istället, och skriver följande på sin hemsida:

"• Hur ökar vi intresset, delaktigheten och viljan att engagera sig?
• Hur behåller, uppskattar och vårdar vi våra utövare och engagerade
föreningsmänniskor?
• Hur kan vi arbeta med rekrytering av spelare, ledare, funktionärer och andra
föreningsengagerade?
• Hur rekryterar vi in nya Föreningsdomare och Distriktsdomare

Som mål är att få till en idébank, aktiviteter och handlingsplaner som föreningarna tillsammans kan nyttja, stärka distriktet och skapa förutsättningar och möjligheter för en stabil innebandyverksamhet med positiv utveckling framåt!"


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Den här artikeln handlar om: