För två säsonger sedan möttes Samuel Folkesson Algman och Noah Alex varandra i Herr1an. Nu spelar de i samma lag i SSL.
Foto: Tero Väisänen
Superligan

Succé i helgen men osäker på start ikväll

ANNONS

Herr1an-spelaren Noah Alex gjorde succé i SSL i helgen men får han fortsatt förtroende ikväll mot Storvreta?

19-åriga Herr1an-spelaren Noah Alex gjorde succé i Växjö Vipers i helgen när han fick chansen att starta en SSL-match för första gången i karriären. Inte nog med att han fick spela sin första match från start han gick rakt in i förstafemman också. 

- Det kändes bra. Det är fyra världsklasspelare så det underlättade en hel del men jag har ju även spelat en del matcher ihop med Ludwig Persson sen innan så kände mig ganska trygg, säger Alex till Innebandymagazinet. 

Den 01-födde talangen spelar till vardags i Herr1an-laget Hovshaga AIF men har för tillfället en dubbellicens med Växjö. Under förra säsongen så tog Växjöstjärnan Persson en paus från SSL-spel och då var det i Hovshaga som han varvade ner och spelade nio matcher och spelade en hel del med forwardstalangen. När de återförenades igen i helgen så blev det som sagt var succé.

 - Det var ju första matchen jag spelade från start så det kändes skönt att få med sig 2 assist. 

Trots de två assisten mot Höllviken var inte talangen helt nöjd med sin insats då han tyckte att han även skulle gjort sitt första SSL-mål. Men frågan är om han får en ny chans till det redan ikväll när Växjö tar emot Storvreta?

 - Man får inte reda på ifall man startar förens det är samling ikväll tyvärr. 

Innan helgens match hade Alex bara fått hoppa in i ett par matcher så han vet inte riktigt vad hans status är i laget nu efter helgens fina insats i förstafemman. Men han hoppas på att hinna spela till sig en ordinarie tröja till slutspelet. 

- Det klart det är min målsättning att ta en plats men samtidigt så är det väldigt duktiga spelare jag konkurrerar med. 

I fotspåren av Corona-pandemin har det varit många spelare i landet som drabbats hårt och varken fått träna eller spela innebandyn denna säsong. Men det finns även solskenshistorier så som denna där Alex nu kan få chansen att spela slutspelsinnebandy i SSL istället för att spela i Herr1an. Men trots den uppgraderingen har han svårt att känna någon genuin glädje över det.  

- Det klart jag tycker det är tråkigt för mitt lag att ligga i division 1 och harva 2 år för länge. Jag har ju förmånen att få spela innebandy men mina lagkamrater har svårt att hitta motivationen eftersom de aldrig får spela. Men vi har goda chanser att vinna SM i orientering nästa säsong. Snart börjar väl Larnö och gubbarna på Klubbhuset att sälja karta och kompass, det är ju en hel del innebandyspelare ute i skogarna och härjar nu.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö Växjö tog sista chansen mot Storvretas Bra läge för Storvreta efter ny seger 2-0 i matchserien efter ny vinst för Storvreta mot Växjö Storvreta vann första matchen mot Växjö

Den här artikeln handlar om: