Foto: Per Wiklund
SSL

Storvretas glädjebesked - får miljoner i stödpengar

ANNONS

Uppsalaklubben fick drygt en miljon mer än tvåan på listan

Sportsligt har säsongen varit en riktig fullträff Storvreta som av allt att döma går mot seriesegern i SSL. 

Utanför planen har Uppsalaklubben emellertid haft det betydligt tyngre - med stora ekonomiska problem. 

Nu kommer ett glädjande besked för klubben som i dagarna fick ta emot 3 000 000 kronor i kompensationsstöd från Riksidrottsförbundet. Ett stöd som ska täcka upp för uteblivna inkomster. 

För Storvreta handlar det framförallt om den inställda Storvretacupen som årligen brukar genomföras i månadsskiftet december/januari. 

– Mer än 90 procent av pengarna vi sökte var från cupen. Det täcker inte det vi budgeterat som inkomst, 4,4 miljoner, men det är väl runt 60 procent så det är jättebra, säger klubbens vice ordförande, Henrik Ededahl till Upsala Nya Tidning och berättar att klubbens ekonomiska situation fortsatt är prekär. 

– Vi hade ett möte i morse och vi ligger ungefär där vi förväntar oss, varken bättre eller sämre. Vi ligger fortfarande efter med de 1,9 miljoner som vi gick in med i säsongen, det är inte oförändrat. Säsongen verkar gå plus minus noll, säger han till UNT. 

Med sina 2 988 000 var Storvreta den klubb i Sverige som fick mest stödpengar från RF, drygt en miljon mer än tvåan Iksu. 


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: JIK reducerar mot Storvreta efter dramatik Storvreta tog ny seger mot JIK Storvreta tog hem första matchen mot JIK JIK vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Storvreta Tungt för Storvreta – Linköping bröt fina vinstsviten

Den här artikeln handlar om: