#ibsilly
Janthe och Ahlroth kan båda stanna i Nykvarn nästa säsong.
Foto: SIG Vision och Per Wiklund
Allsvenskan södra

Oklar framtidsstatus för Nykvarn-stjärnorna

ANNONS

Klarar Nykvarn av att behålla sin stjärnduo till nästa säsong?

Nykvarn-legendaren Oscar Janthe har öst in poäng i sin vanliga takt även den här säsongen. På 15 matcher i Allsvenskan Södra har han stått för 44 poäng (15+29) i ett Nykvarn som jagar kvalplatserna.

Nykvarn har varit Janthes huvudsakliga klubb under karriären, men han har också hunnit med utflykter hos Onyx, Tyresö Trollbäcken, Salem och AIK. Men var han spelar nästa säsong står skrivet i stjärnorna.

- Det är sjukt oklart. Jag har en familjesituation som inte blir lättare. Det är mycket runtomkring. Eloge till hobbyproffsen i innebandy som får det att gå runt. Jag tar den här säsongen - så får vi se sedan, säger han till LT

Lagets andra stora stjärna är Valdemar Ahlroth, som återvände till klubben mitt under årets säsong när han lämnade Storvreta, och enligt Janthe kan det bli en fortsättning i moderklubben för den förre SSL-stjärnan.

- Han är ju en ikon för hela Nykvarn och en skön kille att få in. Han vet ju vad som krävs på högsta nivå och det är lite det vi saknat senaste säsongerna. Det lutar ju åt att han blir kvar (nästa säsong). Utan att veta alltför mycket så känns det som det. Vi har sagt att vi ska ge det en riktigt bra chans om det inte lyckas i år. Jag förväntar mig det - om Nykvarn ska ta nästa steg, säger Janthe till LT.




TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Uddamålsseger för Nykvarns IF mot Hagunda Mullsjö avgjorde med fem mål i sista perioden Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för Linköping – efter 7-6 mot Nykvarns IF Förlustsviten bruten för FCH – efter 6-5 mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: