Kim Uddvi
Foto: Per Wiklund
Superligan

Höllviken kan tappa 12 SSL-säsonger efter säsongen: "Jobbet är ju prio"

ANNONS

Höllviken går en oviss framtid till mötes. Detsamma gäller för rutinerade backen Kim Uddvi.

Höllviken är mitt i ett nedflyttningsdrama som hotar lagets framtid i världens bästa innebandyliga. En som går samma ovissa framtid till mötes är lagets back Kim Uddvi. 30-åringen har utgående kontrakt och det är högst oklart om han vill spela nästa år också.

– Ja precis, mitt kontrakt går ut och egentligen har jag inte tänkt hundraprocentigt vad som händer sen, efter den här säsongen, säger Uddvi till Innebandymagazinet.

Är det för tidigt?

– Egentligen inte, men jag håller det lite på is just nu i alla fall, så får vi se vad som händer.

Tvekar du på att spela till och med, är det så pass?

– Det beror väl på lite hur situationen ser ut och det är inte helt bestämt hur jag ska göra, så kan jag väl säga, säger Kim Uddvi.

Hur ser situationen ut för dig?

–Jobbet är ju prio egentligen för mig och så länge det har gått att kombinera med innebandyn så har det bara varit ett väldigt stort plus. 

Vad är det som gör att du känner så här nu då, är det en ny situation? 

– Ja eller... jag har ju bytt jobb ganska nyligt, under förra året egentligen, så det är lite mer ansvar och ännu mer fokus på jobbet skulle jag säga. Så det har väl förändrats, berättar Kim Uddvi.

Backen, som växte upp i Västerbotten, har tidigare representerat både Pixbo och Dalen i SSL-sammanhang och är inne på sin tolfte säsong på den här nivån.

Har det alltid varit så, att innebandyn fått gå lite i andra hand?

– Ja, det har väl varit så. Tyvärr, men så är det för många av oss, att man har nåt på sidan av som man behöver livnära sig på. Och ja, man kan inte spela tio år i innebandy och sen lägga av och leva gott, som man kan göra i andra sporter. Så man behöver nånting att göra efter innebandyn också.

Valet för Uddvi verkar stå mellan att fortsätta i Höllviken, eller inte spela alls.

– Om jag skulle fortsätta skulle det vara i SSL annars tror jag nog att jag skulle sluta, säger Uddvi.

Det har med andra ord ingenting att göra med huruvida Höllviken riskerar att åka ner en division, försäkrar Kim Uddvi.

– Nja, alltså, med tanke på hur vi ligger så förstår jag frågan men...

Det har ingenting med det att göra?

– Nej, egentligen inte.

Det finns ingen stress med att ta ett beslut, utan fokuset verkar vara att spela klart säsongen först.

– Nej, jag har egentligen ingen tidsram för det utan fokus blir att göra de här tre sista matcherna så bra som möjligt och förhoppningsvis vinna alla tre. Sen får vi se vad som händer efter det.

Har du någon dialog med Höllviken under tiden?

– Jag har haft en liten dialog med Höllviken men jag har sagt att jag gärna fokuserar på den här säsongen och spelar ut de matcherna så bra som möjligt först och främst, avslutar Kim Uddvi.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Höllviken vann mot Kalmarsund – trots underläge FBC Lerum vann trots uppryckning av Höllviken Tre poäng till Höllviken efter avgörande i slutperioden mot Nilsby

Den här artikeln handlar om: