Införsnack
Foto: Per Wiklund
SSL

Malmö har fått upp ångan - men möter på tufft motstånd

ANNONS

Malmös supertalang om mötet med mesta mästarna.

Malmö åkte upp till Umeå under gårdagen för ett möte med Thorengruppen på söndag. Ett Thorengruppen som har en vinstsvit på sju matcher inför denna fajt.

– Jag tror det kommer bli en tuff match men jag tycker samtidigt att vi har spelat bättre som lag nu de senaste matcherna så jag tror ändå att det kommer gå bra för oss, säger Malmös forwardsstjärna Maja Ekström till Innebandymagazinet.

Malmö har däremot en tyngre svit på tre förluster, efter att ha ryckt upp sig efter en väldigt tung höstsäsong.

Vad är det som har ändrats tycker du?

– Ja men precis, vi har fått ihop gruppen lite bättre och vi har spelat mer som ett lag nu de senaste matcherna, som vi kanske inte gjorde i början och de små detaljerna har också funkat lite bättre nu.

Ekström talade själv nyligen om sin besvikelse över sin egen säsong, som följer upp hennes första efter vilken hon tilldelades Årets Rookie för.

– Jag tycker att det har gått lite tyngre, men det känns ändå som att det har lossnat lite mer de senaste matcherna, eller ja, gått lite bättre i alla fall för mig med, precis som med laget. Så vi får hoppas att det lossnar lite mer och vi kan ta ännu fler poäng nu för det behövs nu när det snart är slutspel.

Ja, det är tajt där om den sista platsen.

– Precis, så vi behöver alla poäng vi kan ta nu.

Motståndet för dagen till trots så kommer inte Ekström eller Malmö tänka på nåt särskilt under söndagens match.

– Jag och laget fokuserar egentligen på samma saker som med vilken match som helst. Vi ska bara gå in och göra vår grej, som vi vet att vi kan och vi är bra på när vi gör det till hundra procent. Så det är väl egentligen det vi ska göra nu, pressa bra och sätta våra lägen, avslutar Maja Ekström.



TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 9-3 mot Malmö FBC Rönnby IBK vände och vann mot Malmö FBC Tre poäng till IBK Lund efter avgörande i slutperioden mot Malmö FBC Tre poäng för Malmö FBC hemma mot Kalmarsund

Den här artikeln handlar om: