Lördagens matcher
Foto: Tomas Brandt Wangel
Superligan

Thorengruppen tog ett jättekliv mot nytt kontrakt

ANNONS

Nykomlingarna vann den superviktiga bottenmatchen mot Sirius med 6-4.

Team Thorengruppen vann den superviktiga sexpoängsmatchen över Sirius i bottenkampen och tog ett rejält kliv mot förnyat kontrakt på lördagseftermiddagen.

- Det kändes som att det var två lag som kände på varandra och stod och spelade back, back. Det var en hyfsat avslagen första period. I andra perioden så ville båda lagen gå för det och domarna släppte på rätt mycket så det blev många härliga dueller, säger en av planens bästa spelare Mathias Hagert till Innebandymagazinet.

Sirius gjorde första målet men Thorengruppen anförda av backstjärnan Hagert såg till att vända på matchen och i början på tredje perioden tog de en tvåmålsledning. Men Sirius skulle komma tillbaka och kvittera till 4-4 med dryga sex minuter kvar att spela. När klockan stod på 15.31 kom ett matchavgörande ögonblick.

- Det är små marginaler och det som avgjorde var att vi fick powerplay med några minuter kvar. Vi har stor tro på vårt PP och när vi fick med oss den utvisningen kände vi att nu vinner vi. Jim (Johansson) gick ju mycket riktigt in och hängde en myra längs första stolpen där. Sedan var det bara att rida ut vågen.

Sirius tog time out direkt efter målet och mobiliserade sina styrkor och man chansade med att ta ut målvakten direkt. Man skapade ett oerhört tryck på Thorengruppens planhalva men man lyckades aldrig hitta några farliga lägen och med sex sekunder kvar kunde Tobias Bergfors rulla in det avgörande målet i öppen kasse.  

- Jag tycket att det var ganska så lugnt för vi lät dem bara spela utanför oss. Ställ (Erik) är stor i målet och vi vet om att ger vi han fri sikt ska han ta skotten som kommer. Så även om de hade mycket boll så kände vi oss trygga.

Sirius ligger kvar på nedflyttningsplats efter dagens match samtidigt som Thorengruppen gjorde ett ryck och nu skiljer det sju poäng mellan de båda lagen. Men att dagens seger innebär nytt kontrakt vill inte Hagert hålla med om fullt ut.

- Vi siktar på att spela kvar i SSL och självklart var det här en superviktig seger. Men det är tre matcher kvar så vi måste fortsätta kriga. Men vi har ju fått in Mange (Norrman, tränare) och han ställer höga krav på oss och han vill att vi ska fortsätta vinna. Så då är det bäst att göra som han säger och vinna resten också. Vi får börja med att besegra Dalen i derbyt på onsdag så du får ringa mig efter den matchen så kan vi prata om det säkrade kontraktet.

Samtidigt som vi pratar med backstjärnan har Växjö tagit ledningen med 2-1 över Höllviken som just nu ligger mellan Thorengruppen och Sirius i tabellen.

- Det är jätteroligt att serien lever vid båda strecken, de som ligger trea kan ju missa slutspel och i botten är det fyra lag som slåss om det. Det är väl bara Jönköping som ligger i ingenmansland. Men det är klart att vi vill att Växjö vinner idag, skratt.

Inför matchen hade Thorengruppen sju raka förluster mot Sirius och Umeålaget har aldrig lyckats med att besegra dem i Svenska Superligan. Så snacka om att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge.

- Rent historiskt sett har vi haft väldigt tufft mot Sirius. Men det släppte mentalt för många när vi vann över dem på försäsongen. Men vi förlorade första mötet i år och vi var väldigt revanschsugna efter det för vi tyckte att vi var det bättre laget senast men vi kunde inte stänga matchen då.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Linköping starkast – efter två sena mål mot Thorengruppen IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Pixbo tog revansch – 8-6 mot Thorengruppen Skälby vann klart borta mot Sirius Växjö vann klart borta mot Thorengruppen

Den här artikeln handlar om: