Superligan

Rutinerade Siriusspelaren om läget: "Inte riktigt stäm än så länge"

ANNONS

32-åringen ger sin syn på lagets tuffa position - och lämnar också ett besked om framtiden.

Med några ynka omgångar kvar börjar läget bli tufft Sirius. Uppsalas andra SSL-lag ligger på nedflyttningsplats med två poäng upp till Höllviken, efter en säsong som inte riktigt gått som man har velat. 

Till helgen väntar ett tufft bottenmöte med elfteplacerade Thorengruppen. 

– För oss är det en superviktig match, vi måste åka dit och vinna, i det läget vi ligger, säger forwarden Joakim Alvinder. 

Hur hanterar ni att vara i den situationen ni är i? 

– Ja alltså, på nåt sätt gäller det att vi försöker göra våra saker bättre varje match, men det är både med- och motgångar, vi får inte riktigt stäm än så länge. Men ingen press egentligen försöker vi gå in med varje match till, att vi är i den situationen vi är så försöker vi spela det vi kan liksom, det är väl så snacket går mest. 

Vad är det som gör att ni inte får stäm då?

– Det är helt omöjligt att svara på faktiskt. Det är alltid så där mänskliga faktorn, ibland är man svinbra och ibland känns det som att man är svindålig (skratt). Känslan är att vi har fått stäm ett antal matcher i år, vi har inte vunnit alla vi har fått stäm i heller. Det gäller att vi får stäm allihopa, då kan vi slå egentligen vilket lag som helst, så är känslan i alla fall, säger Alvinder.

Sirius har ett väldigt ungt lag i år, med ett fåtal äldre spelare som varit med tidigare (Alvinder, Billy Nilsson och Carl Kostov-Bredberg, som dessvärre varit skadad). Just lagets generationsväxling kommer Alvinder in på också: 

– Vi håller på att sätta grunden också, det är en helt ny grupp och det är ett väldigt ungt lag också, får du tänka på. Det är många som gör sin första säsong i SSL och pressen som kommer på det och tidigare säsonger eller tidigare divisioner, om det är division I, Allsvenskan eller vad det är kan man göra ett  extra misstag och blir inte straffad på samma sätt men i Superligan blir man straffad så fort man gör minsta lilla misstag och vi har blivit straffade hårt många matcher, fast vi egentligen kanske har spelat bättre. Men det gäller att göra mål och det har vi inte lyckats med så bra, framförallt vi som ska komma in med erfarenhet, vi har inte en av våra bättre säsonger heller, tyvärr. 

– Och så viktig spelare för oss, våran kapten (Kostov-Bredberg) har varit borta egentligen hela säsongen och det var inte det ultimata i nyläget med ny spelartrupp, nytt spelsätt som Stefan (Forsman, tränare) försöker komma in med och så där. Vi har haft lite oflyt också med skador men det har fler lag också så det är inget man kan skylla på, förstår du vad jag menar? Men i vårt läge som vi var så kanske det var lite mer kännbart. 

Det är ju ett spännande projekt ni håller på med, kan du känna att det är vanskligt att ge så många unga spelare chansen samtidigt? 

– När man spelar vill man ju vinna och det gäller nånstans att hålla huvudet kallt också för det är en utvecklingsfas i det och jag blir ganska het när jag spelar och vill gärna vinna så det är en balansgång. Det är en balansgång, det är klart att känslan kan vara att det kanske varit lite för många men det är fortfarande en utvecklingsfas som ska ta Sirius framåt över sikt liksom och nån gång måste man göra generationsväxlingen och Sirius gjorde den ordentligt nu, konstaterar Joakim Alvinder. 

Hur ser du på din roll i hela den processen? 

– Jag vet ju redan att jag kommer sluta efter den här säsongen, det är så det är. Jag har annonserat till föreningen att jag kommer hoppa av nu efter det här och jag fick väl rollen att försöka vara med och bidra med det jag kan under alla mina år som jag har spelat. Förhoppningsvis får jag kröna karriären med att inte åka ur SSL, annars har man ju lyckats med allt under sin karriär. Det är känslan i alla fall, det är det jag jobbar efter nu. 

Hur har det varit då när du har bestämt dig för att sluta, hur har säsongen varit för dig då? 

– Nej men som sagt, min säsong har varit mer inriktad på att lära de yngre så mycket jag kan och så mycket jag har varit med om erfarenhetsmässigt. Det kan väl delvis också ha hämmat mitt eget spel såklart, att jag inte bara kört utan försökt vara en bidragande mentor i mångt och mycket. Det är så jag har försökt lägga upp tankesättet och det är så Stefan har velat haft med mig också, säger han och avslutar: 

– Sen har jag tyvärr haft en skada också, det har jag aldrig haft tidigare så det har varit lite tufft också (skratt). 


TV: Poddpanelen om att landslagslägret ställdes in - ”Stort frågetecken”

Rätt eller fel att SSL-klubbarna vägrade skicka spelare till landslagsläger?

Matchrapporter: IBK Dalen utklassade Sirius – vann med 11-2 Skälby vann klart borta mot Sirius Djurgården segrare hemma mot Sirius Chanslösa senast – men nu kunde Sundsvall FBC besegra Sirius Förlust mot Sirius trots comeback för Tyresö Trollbäcken

Den här artikeln handlar om: