SSL

Nackaforwarden om mötet mot topplaget: "Sjukt bra lag"

ANNONS

Under lördagen väntar ett möte mellan två lag i separata delar av tabellen - men Nackas Frida Svan ser fram emot mötet.

Nacka åker ner till Göteborg under morgondagen för ett möte med topplaget Pixbo.

– Känslan är bra, ska jag ändå säga. Det ska bli riktigt kul att spela mot Pixbo, det är en bra känsla, säger lagets forward Frida Svan till Innebandymagazinet.

Vad brukar det vara för matcher mot dem?

– Det har ändå varit relativt jämna matcher, vi kommer starkare och starkare för varje match mot dem, så det är roliga matcher att spela. Det är ett sjukt bra lag så nej, det är jätteroligt.

Vad säger du om din egen säsong till dags dato?

– Alltså lite upp och ner. Jag vet ju att jag kan bättre om jag säger så. Men det har varit en konstig säsong med corona, vi har inte haft någon publik, bara det speglar mycket in i det liksom. Men det kan bli bättre, jag är inte i min toppform än, säger Frida Svan.

Vad skiljer sig från förra året tycker du?

– Jag skulle väl inte säga att jag har press på mig i år, det är fel ord att använda men förra året var det bara att köra. Det var mitt första år i SSL då, jag kom från ett annat lag, det var Nackas första år i SSL så vi bara tutade och körde. Medans nu hade vi satt lite högre mål, vi ville gå till slutspel, eller det vill vi fortfarande liksom. Så det är klart att det blir en större press och sen när vi inte presterar som vi ska och det låser sig så blir det nån form av att det låser sig för alla.

Det är jämnt om slutspelplatserna i damernas serie där flera lag gör upp om de två sista platserna (Warberg, Malmö, Nacka, Falun och Rönnby). Nacka inledde säsongen knackigt och har börjat kännas igen på senare tid, kanske tack vare en justering i spelsystemet.

En förändring som kommer lägligt då spelschemat ser tufft ut på slutet (Pixbo, Mora, Sirius och Täby).

– Ja, vi har hoppat lite fram och tillbaka, säsongen började inte riktigt kanske inte som vi tänkt oss så inför jul började vi ändra om. Vi körde som en 2-2-1-a tidigare och har nu vridit om så vi kör lite mer vanligt spel, 2-1-2 liksom och ligger lite mer centralt med centern och det har gjort att vi har fått lite mer trygghet. Och tittar man till resterande matcher, ja det är klart det är tuffa matcher vi har kvar, men det är oftast i de tuffa matcherna vi verkligen växlar upp och kör. Så det är bara roligt att vi har tuffare matcher kvar och kanske där vi verkligen ska vara underdogs, att vi verkligen kan få vara där vi var föregående säsong att inte ha någon press, utan vi kan gå in och köra vårt till hundra procent och bara kötta, säger Frida Svan.

Hur har det annars varit att spela den här säsongen, har det varit svårare för dig att motivera dig?

– Till en början så trodde jag att fan, det här kommer gå åt skogen för min egen del för jag kände sista matchen vi körde förra säsongen. Då var det ju på tomma läktare. Då mötte vi Rönnby och då kände man så här att man inte riktigt kunde aktivera sig, Ormingehallen är en liten hall och det blir oftast jäkligt bra tryck i den även fast det kanske inte är jättemånga. Och vår publik är fantastisk, vi har ett jäkla stöd från dem så hemmamatcherna kände jag lite att okej, hur ska det här gå? Men jag tycker att vi har skapat en bra energi i laget och alla verkligen peppar på och hejar på. Jag älskar ju det här energipeppen, så jag tycker att det har fungerat bra ändå, avslutar Frida Svan.



Matchrapporter: Två mål för Stina Höög när Nacka Wallenstam besegrade IBF Falun Utveckling AIK kvalklart efter seger mot Nacka Wallenstam Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka Nacka Wallenstam besegrade Älvsjö AIK efter Linnea Lindgrens dubbel Nacka Wallenstam vinnare mot Tyresö Trollbäcken – avgjorde i förlängningen

Den här artikeln handlar om: