Falun-Fagerhult Habo 12-3
Foton: Per Wiklund/IBF Falun
Superligan

Talangerna i Falun hyllas: "Potential att nå yttersta toppen"

ANNONS

17-åringen gjorde sin första SSL-poäng: "Ingen förväntade sig nog den där passningen"

Efter två raka förluster, varav en stor sådan med hela 10-4 borta mot Dalen senast, var det bara vinst som gällde för Falun när nykomlingen Fagerhult Habo kom på besök. Som väntat blev det en relativt behaglig resa då gästerna dessutom saknade några viktiga spelare. Resultatet skrevs till 12-3.

– Det är svårt att dra paralleller till en SSL-match, känns det som. All kredd till Fagerhult som vill spela med energi och fart under fötterna men det blir inte riktigt en matchbild som det brukar bli i en SSL-match. Det blir mer allsvenskt. Det uppstår konstiga situationer. Men det är roligt också, vi får se lite nytt och spelarna får känna på lite annorlunda situationer, säger Faluns assisterande tränare Eric Björk till Innebandymagazinet och fortsätter:

– All eloge till dem som vill spela sin typ av innebandy. Men det ser helt enkelt ut som tabelläget, att det inte gynnar dem hela vägen. Sedan saknade de väl några spelare idag, vad jag förstår har de en viktig vecka nästa vecka och vilar ett par spelare. 

– Samtidigt är det kul för oss att kunna lufta lite yngre förmågor. Melker Hemmingberg fick hoppa in i tredje, och August Bergkvist som även fick göra ett inhopp mot Höllviken. Det är kul att se att de går in och tar för sig direkt.

17-årige August Bergkvist gjorde sin första SSL-poäng när han assisterade Malte Lundmark till 11-3-målet fyra minuter in i tredje perioden. Eric Björk beskriver talangen:

– En tvåvägscenter som är otroligt mogen för sin ålder. Han besitter redan en bra fysisk kapacitet och för varje vecka han tränat med oss så märker man att han kommer in i tempot mer och mer. Oerhört klok och stark defensivt, och kan bidra offensivt. Ingen förväntade sig nog den där passningen som han levererade till Malte heller. Spelar han sina kort rätt och är ambitiös och de bitarna så har han absolut potential att nå yttersta toppen.

Storförlust senast mot Dalen, vad har ni pratat om efter det?

– Vi luftade det i veckan och pratade om allvaret. I övrigt handlar det väl om att hitta tillbaka med energin i gruppen och göra saker rätt och riktigt. Ta varje situation på allvar. Det tycker jag att vi gör idag, och det speglar väl siffrorna 12-3 också. 


TV: Poddpanelen sågar Fagerhult - ”Var är respekten?”

SSL-nykomlingens hawaii-spel: ”Det är helt otroligt”

Matchrapporter: IBF Falun segrade och avgjorde mot Mullsjö Fyra matchbollar för IBF Falun efter ny seger IBF Falun tog ny seger i serien mot Mullsjö IBF Falun sköna start – vann mot Mullsjö Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Falun-Fagerhult Habo
Betyg: Falun-Fagerhult Habo
Den här artikeln handlar om: