Åstorp/Kvidinge-Warberg 19.00
Foto: Helmuth Subiabre
Allsvenskan södra

Warberg kan gå upp i serieledning ikväll trots en misslyckad säsong

ANNONS

Warbergsstjärnan Robin Blåberg är inte helt nöjd med vad laget presterat så här långt av säsongen.

Det börjar dra ihop sig i den södra Allsvenskan och sex lag är med och slåss om de fyra kvalplatserna till SSL. Det skiljer endast sju poäng mellan serieledarna Karlstad ner till Örebro på sjätte plats. Ikväll har Warberg chansen att gå upp i serieledning om man besegrar Åstorp/Kvidinge på bortaplan.

- Det är första gången vi möter dem i år så det känns lite konstigt. Det är fem omgångar kvar och två av dem möter vi Åstorp. Men det ska bli kul att spela och jag hoppas på en fartfylld drabbning, säger Robin Blåberg till Innebandymagazinet.

Warberg åkte ur SSL ifjol och men behöll den största delen av stommen samt att man värvade in flera intressanta spelare. Så de var skyhöga favoriter inför säsongen och har inte riktigt levererat vad som förväntas av dem enligt Blåberg.

- Säsongen har varit sämre än vad man hade förväntat sig. Jag vet inte vad det beror på och vi har inte fått ihop det över 60 minuter i en enda match än så länge. Men det är ju en väldigt annorlunda säsong då man tränar en hel vecka och förbereder sig på en match och så blir den inte av.

Vad är dina tankar om kampen om kvalplatserna?

- Det är väldigt tufft uppe i toppen och det är väldigt tight om poängen. Men jag hoppas såklart att vi gör vårt så vi tar tillräckligt med poäng för att ta en av platserna.

Skulle Warberg vinna idag så ser det onekligen bra ut för hallänningarna att ta en av platserna då lagen möter varandra mycket under slutspurten. Men Blåberg vill inte ta ut segern i förskott.

- Jag har inte stenkoll på tabellen men inget är färdigt förrän det är helt spikat. Det går inte att ta ut något i förskott alls i den här serien.

Sex lag är med i kampen men bara fyra platser finns tillgängliga, vilka kommer missa kvalet tror du?

- Som jag sa har jag inte stenkoll på tabellen och hur spelschemat ser ut för de olika lagen. Men om jag bara ska gissa på ren känsla så tror jag att Lagan och Örebro missar.

Vad kommer krävas av er idag då för att ta tre viktiga poäng?

- Vi måste hitta rätt som vi gjorde mot Lindås senast och sätta dit våra lägen när de dyker upp. Slita hårt och vara effektiva är klyschor men de stämmer verkligen in på vad som krävs för att vinna ikväll. Följer vi bara vår gameplan så ska det gå galant.

Tidigare i veckan blev det klart att Warberg kommer byta tränare nästa säsong och att rutinerade Johan Astbrant kommer att ta över laget.

- Jag har inte reflekterat så mycket över det nu utan jag har fullt fokus på här och nu och avsluta den här säsongen på bästa sätt.


TV: ”Måste våga sätta ner foten" - poddpanelen om elitlicensen

Tycker till om att skuldsatta SSL-föreningar.

Matchrapporter: Klart nu: Höllviken åker ur serien efter ny förlust Tre klara poäng för Warberg mot Nilsby Stark vändning till seger för Åstorp/Kvidinge mot Gränna Åstorp/Kvidinge utklassade Genarp – vann med 10-2 FBC Lerum bröt Warbergs segersvit

Den här artikeln handlar om: