Vilken serie Karlstad spelar i nästa säsong är högst oklart.
Foto: Per Wiklund
SSL

Karlstads sportchef: "Det känns varken seriöst eller rättvist"

ANNONS

Vad händer med nedflyttningen till Allsvenskan om serien inte kommer igång igen? Den frågan ställer sig Karlstad sportchef Mattias Engelbrektsson.

Karlstads damer är nära att åka ur SSL då man för tillfället ligger på nedflyttningsplats, men skulle det tråkiga ske så kan det finnas en räddningsplanka kvar.

Till Värmlands Folkblad säger sportchefen Mattias Engelbrektsson att han hoppas att en eventuellt nedflyttning till den nu pausade Allsvenskan ska stoppas, om serien inte drar igång igen och avslutas i förtid.

- Det är väl vad jag trott och tänkt själv, om allsvenskan inte skulle dra igång. Säg att omstarten skulle flyttas till april, då är det många månader som det inte har spelats några matcher eller tränats på. Det känns varken seriöst eller rättvist. Ganska tidigt på säsongen tyckte jag att serierna borde ha frysts, säger Engelbrektsson till tidningen.

Beslut kring vad som kommer hända med de pausade serierna ska komma denna vecka ifrån Svensk Innebandy. 

- Problemet är väl med värvningar. Normalt startar en försäsong i maj, om det ska spelas in juni blir det väldigt tufft. Det blir en lång säsong för spelarna och dessutom börjar en ny säsong inom kort. De lag som tar steget upp till SSL i ett sånt fall, de kommer igång oerhört sent med sin planering.


TV: Sågar agerandet i SSL: "Det är bedrövligt"

Poddpanelen om stora SSL-snackisen: "Ser otroligt illa ut"

Matchrapporter: Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad Endre slutspelsklart efter seger mot Karlstad Linnéa Wallgren tvåmålsskytt för Karlstad i segern mot Lockerud/Mariestad Efterlängtad seger för Karlstad – steg åt rätt håll mot Kais Mora

Den här artikeln handlar om: